491 misiuni de intervenție ale pompierilor militari arădeni, în primele 15 zile ale lunii august | FOTO

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldis ” al județului Arad, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat în acest această perioadă 491 misiuni de intervenție după cum urmează:

🔥 412 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
Din aceste misiuni, 391 au fost ajutor medical de urgenta, 21 misiuni la alte situații de urgență.

Pe subunitătii misiunile SMURD au fost desfășurate astfel:
Detașamentul Arad cu cele 4 puncte de lucru, Curtici, Vladimirescu, Vinga, Nădlac – 282
Detașamentul Ineu – 74
Detașamentul Sebiș- 33
Secția Bârzava – 23

Pe timpul intervenției au fost asistate 408 persoane.

🔥55 incendii la locuințe, anexe, autoturisme, deșeuri vegetale, resturi menajere.
Din cele 55 incendii, 34 au fost de vegetație uscată sau resturi vegetale.

Repartizate pe subunitătii intervențiile s-au desfășurat astfel:
Detașamentul Arad – 26
Detașamentul Ineu – 14
Detașamentul Sebiș- 9
Secția Bârzava – 6

🔥 6 misiuni pentru decontaminarea personalului și tehnicii de intervenție în urma transportului persoanelor confirmate cu noul coronavirus către unități medicale.
Au fost decontaminate 6 autospeciale și 23 persoane.

🔥 6 intervenții pentru descarcerarea persoanelor în urma unor accidente rutiere.

🔥1 misiune de asanare a muniție neexplodate

🔥3 misiuni de asistență a persoanelor

🔥7 alte tipuri de misiuni (supraveghere zonă pentru evitarea altor pericole, asigurare evenimente, înlăturate efecte fenomene meteo)

🔥 1 misiune de salvare animale.

Începutul de lună este caracterizat de multitudinea incendiilor de vegetație uscată care deși nu se caracterizează prin suprafețe foarte mari ( aprox.5 ha cea mai mare suprafata) favorizate de condițiile meteo, temperaturi ridicate, vânt și de faptul că vegetația este uscată, se propagă cu viteză și se dezvoltă spre localități.

Pentru stingere a acestora, ca și la groapa de gunoi am avut suportul serviciilor voluntare din județ, servicii pe care le-am nominalizat si in comunicările anterioare.
Le mulțumim din nou pentru sprijin.

În ultimele zile doar intervenția cu forțe martie ( 3 – 6) autospeciale de stingere si peste 20 de pompieri militari și voluntari a făcut ca aceste incendii să nu se extindă în interiorul localităților.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.