4 for Tango – Spectacol în ritm de tango “La Băncuțe”

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Cultură Știri Arad

Scris de T.F.

Sesiunea din această vară din cocheta locație “La Băncuțe” se apropie de sfârșit, va mai avea loc doar o reprezentație, pe 12 august. La începutul stagiunii de vară a Filarmonicii din Arad au fost promise publicului “nouă motive estivale, să rămâneți conectați la muzica clasică!”. Stând de vorbă cu spectatorii prezenți, aceștia au fost toți foarte mulțumiți de ce au auzit și văzut în această vară pe scena de „La Băncuțe”.

Tangoul a fost în centrul atenției în această seară frumoasă de august. Tangoul este un gen muzical și un dans apărut în anii 1880 în mai multe țări sud-americane, în Argentina și Uruguay, apoi s-a răspândit în toată lumea. Din 2009, tangoul argentinian⁠ a fost inclus de UNESCO pe lista patrimoniului cultural imaterial al umanității.

Foarte multă lume și data aceasta “La Băncuțe”, de fapt tot mai mulă lume a venit pe măsură ce stagiunea de vară din acest an s-a apropiat de sfârșit. Este un semn că artiști Filarmonicii din Arad au avut succes, iar la anul viitor va fi nevoie de mai multe… băncuțe. De fapt s-a stat peste tot, pe faleză, pe alte bănci din parc, pe aleile din parcul Mihai Eminescu, pe scări, pe iarbă și chiar la mesele de la terasa restaurantului de dincolo de dig. Mai mult, au fost cupluri, dintre spectatori, care au dansat în fața publicului. O seară magică pe ritmuri de tango într-o locație care atrage tot mai multă lume.

Tiberiu Mișcovici (vioară), Floriana Cenădan (vioară), Gavril Cenădan (violă) și Cristina Ungurean (violoncel) au încântat publicul prezent și au demonstrat că: „Muzica aduce oamenii împreună. Ne permite să trăim aceleași emoții. Oamenii de pretutindeni sunt la fel ca inimă și spirit. Indiferent ce limbă vorbim, ce culoare suntem, ce credință avem, muzica demonstrează că suntem la fel.” Am citat din John Denver, un fost cântăreț și compozitor american de muzică country și folk. Denver este cunoscut publicului din România indirect prin faimoasa interpretare a melodiei „Country roads” de către Gil Dobrică în varianta intitulată „Hai acasă”.

Am ascultat în interpretarea celor amintiți mai sus tangouri de Astor Piazzolla, printre care “La Muerte del Angel” (Moartea îngerului); tangouri de Jose Elizondo – „Otono en Buenos Aires” (Toamnă la Buenos Aires); un tango de Goran Brezovici – „Underground Tango” și unul de Leroy Anderson – „Blue Tango”, printre altele.

Pentru amatorii de muzică și nu numai, avem mai jos câteva citate ale unor oameni celebri despre muzică:

Gândiți-vă la muzică și veniți cu prima ocazie “La Băncuțe”! Nu veți regreta.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.