20 de afgani și tunisieni intenționau să treacă ilegal graniţa cu Ungaria, pe la Nădlac, dar au fost prinși

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat douăzeci de cetăţeni din Afganistan şi Tunisia, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, ascunşi într-un ansamblu rutier sau deplasându-se pe jos către frontiera cu Ungaria.

În data de 16.12.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de tablă pe ruta România-Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, optsprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, majoritatea solicitanţi de azil în România.

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, în timpul executării misiunilor specifice, la aproximativ 5 kilometri de metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos către frontiera cu statul vecin. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Tunisia, solicitanți de azil în România.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.