Viceprimarul comunei Moneasa, declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate

Politic Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Inspectorii din cadrul Agenției Naționale de Integritate au constatat că mai mulți aleși locali se află în stare de incompatibilitate, în conflict de interese de natură administrativă sau că nu își pot justifica averile.

Este vorba despre 16 persoane, din mai multe județe ale țării, care ar fi încălcat prevederile Legii nr. 176/2010. Printre aceste persoane se numără și viceprimarul comunei Moneasa, din județul Arad.

Inspectorii ANI susțin că, în perioada 22 iunie 2016 – 29 octombrie 2020, Raul Gicu Groza a exercitat simultan funcția de viceprimar al comunei Moneasa și calitatea de administrator al unei societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit d) din Legea nr. 161/2003.

Astfel, potrivit Agenției Naționale de Integritate, Raul Gicu Groza este incompatibil cu ocuparea unei funcții publice. Cel mai probabil că viceprimarul de la Moneasa se va judeca cu cei de la ANI, iar acest lucru ar putea însemna multe luni, poate chiar ani de tergiversări până când va fi dată o decizie clară în acest sens. Dacă va fi găsit vinovat de către instanță, Groza își va pierde calitatea de ales local și îi va fi interzis dreptul de a mai ocupa o funcție publică aleasă pentru o perioadă.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.