sâmbătă, 22 iunie, 2024

Utiști, aici sunt banii dumneavoastră

Distribuie articolul

Așa după cum ați putut afla din comunicatul dat publicității astăzi de Suporter Club UTA (pe care îl puteți lectura aici: Să vezi și să nu crezi! Meszar și-a luat un „morman” de bani din clubul UTA, așa, din „pix”), Alexandru Meszar și-a luat pe persoană fizică, din banii clubului UTA, în vara lui 2022, suma de 1.314.000 lei, adică peste 250.000 de euro, bani încasați în baza unui contract de director sportiv, neînregistrat niciunde. Adică, mai pe românește, a scos din contul / seiful clubului suma respectivă și-a plecat acasă cu plasa cu bani (când îl comparam de curând cu Adrian Marțian, unii ne acuzau că exagerăm dar iată că nici măcar la comparația aia Alexandru Meszar nu se poate ridica deoarece individul respectiv a venit în club cu plasa „dă cheș“, nu a plecat cu ea.)

Acum e greu de spus pe câtă lume a surprins foarte tare această dezvăluire. Pe noi, cu siguranță nu. Adică să nu uităm că vorbim de același personaj care între fan shop-ul oficial al clubului și conturile UTA-ei și-a vârât propria firmă căpușă Inter Sport astfel că miile de arădeni care cumpărau pe bandă rulantă produse de la magazinul respectiv (la meciul cu FCSB de acum doi ani i-au golit pe furnizori de tricouri roșii) finanțau de fapt nu UTA ci afacerea familiei Meszar. Și ăsta a fost doar un exemplu despre cum clubul UTA e delapidat, imaginea acestuia ducând cu gândul la un organism ciuruit de gloanțe, din care sângele se scurge prin zeci de găuri.

Ca urmare a respectivelor dezvăluiri, unii suporteri au luat decizia să nu mai cumpere produse de la fan shop și chiar să nu își mai achiziționeze abonamente. Ultima în special a fost o decizie destul de delicată de la care alții s-au abținut pe considerentul că o asemenea decizie practic ar arunca UTA într-o criză și mai mare ținând cont că o parte foarte importantă din bugetul clubului vine direct de la fani, prin achiziția de bilete și abonamente. Doar că în ciuda acestui sacrificiu, suporterii au constatat că datoriile clubului cresc iar în vară UTA își pierdea tot lotul de jucători pentru că nu mai putea să le asigure contractele iar noii veniți trebuiau să se încadreze într-un plafon salarial greu compatibil cu cerințele unei echipe care vrea să fie scutită de emoțiile retrogradării. Ei bine, cei care văzând alunecarea accelerată a clubului spre criză, se întrebau pe bună dreptate „bine bine, dar totuși unde sunt banii noștri?“ au acum răspunsul: priviți poza ilustrativă a acestui material, parcurgeți documentele și explicațiile puse la dispoziție de Suporter Club UTA și atunci veți afla unde sunt banii dumneavoastră. Iar dacă la finalul demersului veți auzi o voce rostind cu glas grav: „dormi liniștit, Șoani Meszar lucrează pentru tine“, înseamnă că ați făcut legăturile care trebuie.

Și, fiindcă am amintit de epurarea din vara acestui an, nu putem să nu remarcăm altceva: în toate comunicările dinspre club s-a mers pe mesajul: am dat salarii mari unor jucători iar aceștia au subperformat, ne-au adus la retrogradare, astfel că era normal să renunțăm la ei. Constatăm totuși că acei jucători foarte bine plătiți ajungeau la un salariu anual de 100.000-150.000 de euro fiecare iar în acest timp aveau deasupra lor un director sportiv care și-a tras o primă de instalare de 250.000 de euro! Și atunci, ne întrebăm noi, dacă „pălmașii“ din teren au plătit cu contractul raportul negativ cost – beneficiu, ce se întâmplă cu „gulerul alb“ mult mai bine plătit și care avea în fișa postului tocmai alegerea antrenorului și a jucătorilor?! Din punctul nostru de vedere măsura nu poate fi decât una singură și așteptăm ca șeful domnul Meszar (stați liniștit domnule Voinea, nu tușiți, ne refeream la adevăratul șef, domnul Falcă) să își arate eficiența și intransigența de lider iar în cel mai scurt timp pe pagina clubului să apară mesajul atât de așteptat… „Mulțumim Alexandru Meszar!”

Distribuie articolul

1 COMENTARIU

 1. Uite aici ce scria domnul Mihuta, era sa zic colegul tau, dar tu n-ai nicio treaba cu juralismul, esti doar portavocea, ca sa nu zic trompeta SCU si a celor care te platesc. Azi ai fost productiv, trei articole la foc automat + comunicatele. Nu-i rau, nu? Pentru unul care acum doi ani scria doar pe forum si acum se crede mare ziarist :)).
  Dar sa revenim la articolul domnului Mihuta : https://www.livearad.ro/banii-publici-destinati-uta-ei-au-ajuns-la-firme-de-echipament-ajf-arad-si-clubul-atletico/
  Ce zici? Atunci nu v-a ridicat niciun semn de intrebare Meszar? I-ati dat sigla si culorile si „timpul sa ne judece”.
  Spalati-va cu el pe cap.

  Acum iar o luati de la capat. Culmea, aceeasi oameni cu aceleasi apucaturi de atotstiutori dar cu alte persoane in rolul de salvatori. Oare de data asta i-ati nimerit?
  Am mai vazut filmul asta. Nu mai am incredere in voi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți