marți, 23 iulie, 2024

UTA pleacă la Rogla fără Stolnik dar cu Omondi, „antamat“ pe încă un an de zile

Distribuie articolul

Bătrâna Doamnă își începe astăzi călătoria către stațiunea slovenă Rogla, acolo unde începând de mâine, va efectua un cantonament de pregătire de 10 zile. Ultimele ore de dinaintea plecării au fost „încinse“ deoarece lista jucătorilor care vor participa la acest cantonament nu era fixată, asta în primul rând din cauza jucătorilor aflați la final de contract și cu care încă nu se încheiaseră negocierile pentru prelungirea înțelegerii. Cele mai mari emoții au fost în privința mijlocașului ofensiv Eric Omondi și a fundașului central Marko Stolnik. Până la urmă, suporterii UTA-ei au avut parte de o veste bună și una proastă.

Vestea bună e că UTA l-a convins pe Omondi să mai rămână încă cel puțin un an pe „Francisc Neuman“. Considerăm că este o veste bună deoarece în cele 28 de meciuri jucate în tricoul roș-alb, Omondi a marcat 5 goluri și a oferit 7 pase decisive, cifre care-l situează printre jucătorii determinanți ai echipei. În plus, UTA rămăsese extrem de descoperită pe flancuri, după plecările lui Claudiu Micovschi și Rareș Pop, ale căror împrumuturi de la Rapid expiraseră.

Vestea proastă sau mai puțin bună, este că UTA n-a reușit să-l convingă pe Marko Stolnik să rămână la Arad. Oferta pe care croatul o are din Ungaria (se pare de la Ferencvaros) n-a putut fi contracarată de una pe măsură din partea „asociaților“ din birourile de pe Calea Victoriei, astfel că Stolnik se desparte de UTA (deocamdată neoficial) după 32 de meciuri, cele mai multe jucate din postura de titular, în care a avut evoluții prin care și-a câștigat respectul suporterilor Bătrânei Doamne. Mircea Rednic rămâne doar cu Benga și Conte ca soluții de prima mână plus tânărul Darius Iurasciuc, care însă a fost în lot și sezonul trecut, fără a fi folosit.

Tot în lotul care pleacă la Rogla se mai află Ionuț Anișorac și Ahmet Ekmekci, ambii reveniți din împrumuturile de la Chindia Târgoviște respectiv CSC Dumbrăvița, Alessio Calotă, tânărul din Academia UTA-ei pe care Mircea Rednic a pus ochii încă din finalul sezonului trecut și alți trei jucători aflați în probe: portarul Aleksander Mitrovic (Concordia Chiajna) plus mijlocașul ofensiv Abris Samson și atacantul Raoul Cristea, pe care i-ați putut vedea deja în amicalul cu Progresul Pecica.

În schimb, au rămas în afara lotului Albert Stahl și Adrian Petre. Aventura primului la UTA se pare că s-a încheiat, în timp ce pentru cel de-al doilea probabil nici nu va începe și, cu aceasta, probabil că telenovela Petre – UTA se va încheia definitiv. De asemenea, tot la Arad va rămâne și unul dintre juniorii care a făcut parte din lot sezonul trecut, este vorba despre Raul Stanciu, în continuare în recuperare după accidentarea suferită în primăvară. Restul jucătorilor reveniți din împrumuturi sau testați de la Academie, probabil vor fi cedați (definitiv sau temporar) la alte echipe sau vor evolua pentru echipa de tineret. Un caz mai aparte este cel al lui Denis Hrezdac, care va rămâne la Corvinul cel puțin până la iarnă, pentru a profita de șansa de a juca în cupele europene, în urma cuceririi Cupei României cu echipa hunedoreană. De asemenea, lipsește din lot și jamaicanul Kemar Lawrence care, se pare că nici el nu va mai continua la Arad.

Să mai punctăm și faptul că dintre noii veniți, Robert Popa, Cornel Râpă, Benjamin van Durmen și Andrei Dumiter au făcut deja joncțiunea cu lotul, bifând unii dintre ei și primele antrenamente cu echipa pe plan local, iar Dejan Iliev și Loai Halaf se vor alătura echipei mâine, direct la Rogla. Tot direct în Slovenia va ajunge și mijlocașul portughez Joao Pedro.

UTA va juca în cantonamentul de la Rogla trei partide amicale, față de programul inițial fiind eliminată partida împotriva campioanei Albaniei, FC Egnatia.

Lotul UTA-ei în cantonamentul de la Rogla:
Portari: Iliev, Popa, Mitrovic
Fundași dreapta: Râpă, Rodriguez
Fundași centrali: Benga, Conte, Iurasciuc
Fundași stânga: Trif, Anișorac
Mijlocași centrali: Mihai, Pedro, van Durmen, David
Mijlocași ofensivi: Omondi, Fabry, Halaf, Ahmet, Calotă, Samson
Atacanți: Ezekiel, Dumiter, Cristea

Program amicale:
24 iunie: UTA vs FC Borac Banja Luka (Bosnia și Herțegovina)
28 iunie: UTA vs FK Sarajevo (Bosnia și Herțegovina)
30 iunie: UTA vs Napredak Krusevac (Serbia)

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți