Două puncte pierdute de arădeni în minutul 90: UTA – FCSB 1-1

Sursă imagine: UTA Media Design (www.uta-arad.ro)

Sport

Scris de T.F.

Matematica în fotbal este simplă: trebuie să fie înscrise mai multe goluri decât cealaltă echipă, ca să câștigi. Și UTA a fost foarte aproape de a câștiga acest meci, a fost egal în minutul 90. Într-o atmosferă incredibilă, cu un stadion aproape plin (peste 8.500 de spectatori), UTA nu a fost cu nimic mai prejos decât mult mai mult lăudata FCSB. A scăpat victoria printre degete, în ultimele momente. Chiar dacă au întâlnit o echipă cu multe individualități, arădenii au făcut un meci consistent.

UTA : Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Medjimorec, Shlyakov – Batha, Passaglia – Antal, Ubbink, Miculescu – Dangubic. Rezervă de portar Balauru și pentru jucătorii de câmp: Benga, Bustea, Mar, Hora, Tomozei, Baravykas, Vorobjovas și Roger.

FCSB : Straton – Haruț, Cristea, A. Crețu, Șerban – Ov. Popescu, Oaidă – Moruțan, Tănase, Oct. Popescu – Dumiter. Rezervă de portar Târnovanu și pentru jucători de câmp V. Crețu, Radunovic, Olaru, Cordea, Coman, Stoica, Perianu și Musi.

Arbitri: Radu Petrescu – Mircea Grigoriu (ambii din București), Mihai Marica (Bistrița). Rezervă de arbitru Iulian Călin (Ștefănești).

Cel puțin ciudată delegarea celor doi arbitri din București la acest meci. Propunem în compensație delegarea lui Ovidiu Hațegan la meciul retur dintre FCSB și UTA de la București. Sperăm că nu vor fi comentarii negative din partea echipei FCSB la acest meci.

Jocul a început cu UTA stăpână pe situație, jucătorii arădeni fiind destul de prezenți în jumătatea echipei vizitatoare în primul sfert de oră, cu rare incursiuni ale bucureștenilor. În minutul 20 UTA a deschis scorul printr-un gol marcat de Ubbink de la marginea careului de 16 metri, gol la care portarul Straton are și el o parte din vină. După gol FCSB a avut mai mult posesia, dar fără a fi un pericol pentru poarta echipei UTA.

În minutul 33 are loc o schimbare cel puțin ciudată, cel mai probabil comandat din culise pe patronul echipei vizitatore. Trei jucători sunt schimbați la FCSB: Cristea, Oaidă și Dumiter au ieșit, au intrat Vali Crețu, Cordea și Olaru. După aceste schimbări FCSB pare mai insistentă, dar UTA se apără în continuare foarte bine. De notat ocazia FCSB din minutul 37 la reluarea cu capul a lui Haruț din centrarea lui Moruțan.

Trebuie să remarcăm atmosfera senzațională făcută de spectatorii arădeni, tonul fiind dat de galeria echipei UTA. Aproape toată lumea a fost îmbrăcată în roșu, creând o atmosferă de care ne-a fost dor la meciurile de fotbal. A fost prezentă și o mică galerie a echipei vizitateare.

În repriza a doua FCSB a fost mai prezentă în jumătatea de teren a arădenilor, Fl. Iacob având două intervenții salvatoare. UTA a replicat și ea în minutele 62 și 72, ambele ocazii ratate de Erico. Apoi Miculescu în minutul 75 a șutat din lateral, Straton salvând un gol iminent.

Și a venit minutul fatidic 90. Eric a pierdut o minge la centrul terenului și Ianis Stoica, intrat în locul lui Octavian Popescu, a prins un șut în diagonală de la marginea careului mare, aducând egalitatea.

Păcat de două puncte pierdute de UTA, echipa arătând determinare și consistență în joc. FCSB a dovedit că este o echipă puternică cu multe individualități, chiar dacă a venit după ce a pierdut calificarea în UEFA Europa Conference League.

La sfârșitul meciului antrenorul Laszlo Balint a spus: „Le mulțumim fanilor, îmi era dor de o așa atmosferă. Nu am simțit-o de când am fost jucător aici. Va fi un sezon frumos cu public în tribune, oferă plus de spectacol necesar, sper să fim la nivelul pretențiilor lor. Ne-a lipsit puțin să îi facem cu adevărat fericiți astăzi pe fanii noștri, sper că au fost mulțumiți de ceea ce au văzut. Sper să trăim această atmosferă la fiecare meci de pe teren propriu”.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.