UTA – FC U. Craiova 1 – 0, arădenii în semifinalele Cupei României

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

Cupa României la fotbal se dispută în fiecare an începând din 1936. În acest an se numește Cupa României Betano din motive de sponsorizare. Cluburile cu cele mai bune performanțe în Cupa României sunt: FCSB cu 23 de cupe câștigate, Dinamo București și Rapid București, fiecare cu 13 cupe în palmares. UTA Arad are în palmares două Cupe câștigate și a fost finalistă de patru ori. Ultima dată când UTA a ajuns în această fază, sferturile de finală ale Cupei României, a fost în urmă cu 28 de ani!

Încă de la intrarea galeriei în arenă aceasta a afișat în fața peluzei un banner alb-roșu cu înscrisul „Cei ce ne-au dat nume“. Înainte de startul partidei s-a păstrat un moment de reculegere în memoria lui Nicolae Bara. „Ultimele aplauze, Domnule Bara, mulțumiri și respect! De la voi zero considerație și caracter infect!“ a fost mesajul afișat de galeria arădeană. Startul partidei a fost dat de Dana Dodean, fostă campioană europeană la tenis de masă.

Pe o vreme friguroasă și pe un teren îmbibat cu apă, teren foarte greu din toate punctele de vedere a plouat continuu la Arad toată ziua, au jucat formațiile:

UTA Arad: Kucher – Vukcevic, Chindriș, Benga, Roger – Batha, Cascini – Postolachi, Ubbink, Șteau – Milosevic. Rezerve: Balauru – Benzar, Abeid, Hoxhallari, Anton, Otele, Pop, Barbosa, Keseru. Antrenor: Laszlo Balint.

FC U. Craiova 1948: Gurău – , Negru, Henriques, Duarte, Huyghebaert – Albu, Asamoah – Mascarenhas, Ganea, Jibril – Blănuță. Rezerve: Popa – Piccolomo, Marquet, Chițu, Bauza, Zanfir, Bahassa, Sidibe, Ciobanu. Antrenor: Nicolo Napoli.

Meciul a fost condus de o brigadă de arbitri formată din:

Arbitru de centru: Horațiu Fesnic Mircea (Cluj-Napoca)

Arbitri de margine: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca) / Mihai Marica (Bistriţa)

Arbitri VAR: Szabolcs Kovacs (Carei) /  Ferencz Tunyogi (Zalău)

Observator de arbitri: Octavian Șovre (Oradea)

Observator de joc: Dragoș Ionescu (București)

Imediat după startul meciului galeria UTA-ei a afișat o coregrafie 3D unde au apărut figurile lui Domide, Petschovschi, Francisc Neuman, Nicolae Dumitrescu și Broșovszky în timp ce galeria a aprins torțe. Fumul generat de ele au dus la întreruperea meciului aproximativ cinci minute. Sunt aproximativ 4.500 de spectatori pe Francisc Neumann.

În primele minute FCU Craiova a avut mai mult inițiativa și a avut și prima ocazie. Apoi la primul atac mai sănătos al gazdelor (min. 16), Postolachi scapă singur cu Gurău, după o pasă excelentă venită de la Ubbink și deschide scorul. UTA Arad – FCU Craiova 1 – 0!

Aproape imediat oltenii puteau egala la șutul lui Albu, dar Batha a respins. Peste două minute Kucher are un reflex miraculos la șutul lui Duarte. Și în continuare oltenii sunt mai stăpâni pe joc, dar fără a concretiza pe tabela de marcaj. Apoi UTA are o revenire și în minutul 30 Șteau reia cu capul pe lângă poartă după o centrare venită de la Vukcevic. În minutul 43 Milosevic scapă spre poartă dar șutul este slab. O primă repriză cu craiovenii ceva mai activi, dar scorul este favorabil gazdelor. Scor la pauză UTA FCU Craiova 1 – 0!

La reluare, în minutul 48, Postolachi și Ubbink au situații bune, dar scorul rămâne nemodificat. În continuare oltenii sunt mult mai prezenți în joc și domină în multe momente echipa gazdă. În minutul 57 Ganea reia foarte bine cu capul din careu, dar Kucher reține fără probleme. UTA se apără permanent și pare a avea jocul sub control. Pe fondul terenului tot mai greu UTA reușește să absoarbă presiunea oaspeților.

În minutul 64 Anton trage puternic, dar Gurău boxează. În minutul 73 craiovenii au o mare ocazie, Huyghebaert trimite foarte periculos o minge cu capul, dar lovește bara. Urmează o serie de lovituri de colț pentru oaspeți, dar toate fără rezultat. Dominare totală a echipei oaspete, dar arădenii absorb bine presiunea. Bahassa are o ultimă ocazie pentru olteni, șutează de la distanță, dar Kucher reține.

UTA în revine în ultimele minute, Hoxhallari reușește o foarfecă în ultimul minut de joc, dar Gurău reține. Patru minute de prelungire și în minutul 90+2 Rareș Pop pasează lui Otele care singur cu Gurău trage pe lângă poartă. Un meci în care craiovenii au jucat mai bine au fost mai periculoși, dar arădenii au fost mult mai pragmatici. Bucurie mare în tribune, scor final: UTA Arad – FCU Craiova 1948 1 – 0!

UTA se califică după 57 de ani în semifinalele Cupei României. Finala Cupei României Betano ediția 2022/23 e programată pe 24 mai 2023. Deținătoarea trofeului este Sepsi Sf. Gheorghe.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.