O echipă cu ratările, una cu punctele: UTA – CFR Cluj 0 – 1

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

Toată lumea aștepta o prestație mai bună a echipei UTA după rușinea din Cupa României, când a pierdut în fața unei echipe din Liga a treia. Și UTA a reușit un meci excelent, chiar dacă, în final, toate cele trei puncte au mers la Cluj. La Arad, CFR Cluj nu a arătat ca o campioană, dar și-a atins scopul chiar cu penibile trageri de timp.

La fel cum s-a întâmplat la toate meciurile de acasă din ultimul timp, galeria a împins de la spate echipa, a fost jucătorul în plus de pe teren, UTA având multe ocazii, dar lipsind golul. Chiar Dan Petrescu a recunoscut: „fanii de aici sunt fantastici”. Multe ratări ale atacanților arădeni, Hora, Antal, dar și ceilalți, pentru ca în final Mercioiu să trimită în bară. S-a terminat UTA – CFR Cluj 0 – 1 cu un gol foarte frumos înscris din voleu, din întoarcere, de Chipciu, în minutul 27.

Pe un timp excelent pentru fotbal, pe un teren cam moale și în fața a aproximativ 6.000 de spectatori, au jucat formațiile:

UTA Arad: Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Baravykas – Batha, Passaglia –-Roger, Ubbink, Miculescu – Hora. Rezerve: Balauru – Shlyakov, Medjimorec, Bustea, Vorobjovas, Isac, Antal, C. Mihai. Antrenor: Laszlo Balint

CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Bouhenna, Burcă, Camora – Bordeianu, A. Păun, Culio – Chipciu, V. Costache, Petrila. Rezerve: Hindrich – Cestor, Fl. Ștefan, Graovac, D. Ciobotariu, Boateng, Gîdea, Fica, Gondiu. Antrenor: Dan Petrescu

Arbitri: Horia Mladinovici – Radu Ghinguleac (București), Daniel Mitruți (Craiova)

UTA începe mai bine, este mai prezentă în atac în primele minute, cu Vukcevic și Miculescu aducând mingea în careul oaspeților. De la CFR Cluj cel mai activ la începutul meciului au fost Petrila și Păun, cu incursiuni în careul arădean, dar Iacob și apărarea echipei UTA au rezolvat problemele. Ocazie mare în minutul 11 semnată de Hora, dar fără a se concretiza pe tabela de marcaj.

Meciul se derulează cu puține ocazii de ambele părți. Mai menționăm șuturile expediate de Costache de la CFR și Baravykas de la UTA. Apoi minutul 27 aduce deschiderea scorului. O bâlbă a lui Vukcevic și apoi Erico, care evită pe rând să șuteze minge din zona careului, lateral dreapta, duce mingea la Bordeianu, care cu capul o trimite la Chipciu. Acesta cu un voleu frumos și din întoarcere o trimite puternic la colțul lung. UTA – CFR 0 – 1!

După gol UTA are mai mult posesia, pune presiune pe CFR, dar se greșesc multe baloane. CFR se apără bine, în stilul lui Dan Petrescu. În minutul 40 mare ocazie pentru arădeni. O minge prelungită de Miculescu, după o centrare al lui Batha, este ratată de Hora. O primă repriză cu UTA mai activă, dar cu CFR mai pragmatică, a marcat la singura ocazie mai mare.

Repriza secundă a fost poate cea mai bună făcuta de UTA din acest sezon. La fel ca în meciul cu Rapid, CFR a fost înghesuită în propriul teren. Doar două incursiuni au avut clujenii în terenul arădean, încheiate cu șuturile lui Manea. CFR-ul nu a arătat deloc ca o campioană!

Ocaziile au abundat la poarta clujeană, am notat șutul expediat de Isac (la înlocuit pe Miculescu) în minutul 50. Același Isac are o mare ocazie în minutul 53, șutează peste din fața porții. Dublă ocazie în minutul 62, cu ratări uriașe de partea lui Ubbink și Hora, acesta din urmă singur în fața porții. Peste un minut fază suspectă de 11 metri după căderea lui Hora în careu. Atacantul arădean se alege doar cu un cartonaș galben pentru simulare.

Meciul continuă în acest ritm cu UTA în prim-plan și presiune incredibilă pusă pe campioana României. Ocaziile vin pe bandă rulantă, dar cu ratări incredibile. Antal, Hora și Ubbink jucându-se în continuare cu ocaziile. CFR se apără cu toată echipa și începe să tragă penibil de timp. Bălgrădean și Cestor fiind avertizați pentru acest lucru. O ultimă uriașă ocazie de egalare vine în minutul 92, Mercioiu reluând în bară o minge din centrare. Păcat, mare păcat, UTA a pierdut cel puțin un punct în meciul cu CFR.

Dan Petrescu a fost realist după meci: „UTA a meritat mai mult, poate nici egalul nu era bun pentru ei. UTA a jucat foarte bine, asta e realitatea. UTA a avut ghinion, sunt sigur că nicio altă echipă nu va câștiga la Arad„. Am reținut doar câteva cuvinte din declarația antrenorului clujean.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.