UTA Arad – U. Craiova 1948 SA 1 – 1 și toată lumea este mulțumită

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

Este ultimul meci din acest play-out care va fi jucat de UTA. Echipa arădeană are nevoie doar de un punct în acest meci pentru a evita Dinamo la jocul de baraj pentru rămânerea în SuperLiga. Un rezultat egal ar fi foarte convenabil pentru ambele echipe, craiovenii lui Mititelu având și ei nevoie de un singur punct pentru a rămâne pe primul loc în play-out. Si, finalul a mulțumit ambele echipe!

Clasamentul nu mă interesează, nu stăm să ne gândim să facem egal, noi mergem la victorie. Și, chiar dacă vrem să obținem cel puțin un egal, trebuie și îmi doresc să facem un meci bun. Voi băga pe cei mai buni jucători, deci nu mă gândesc încă la baraj. Îmi doresc să terminăm campionatul neînvinși cu mine pe bancă.” A declarat Mircea Rednic la conferința de presă premergătoate meciului cu U. Craiova 1848. Antrenorul arădenilor este suspendat pentru acest meci și va vedea jocul din tribună.

Avem nevoie de cel puțin un meci egal, dar noi mergem să ne respectăm blazonul și să câștigăm. Vrem să câștigăm acest play-out și să jucăm acasă barajul pentru Conference League, e foarte important acest lucru pentru noi”, a spus Florin Drăgan, antrenorul secund de la Craiova înaintea acestui meci.

Pe un teren moale, dar bun de joc și în fața a peste 10.000 de spectatori, toate biletele au fost vândute, au evoluat echipele:

UTA Arad: Iacob – Vukcevic, Benga, Hoxhallari, Abeid – Batha – Ubbink, Otele – R. Pop, Postolachi, Stahl. Rezerve: Kucher – Dobrescu, Chindriş, Cascini, Anton, Şteau, Iurasciuc, Keşeru, Roger. Antrenor: Sorin Rădoi (Mirecea Rednic).

Craiova 1948 SA: Gurău – Negru, Duarte, Huyghebaert, Mascarenhas – Albu, Achim – Baeten, G. Ganea, Piccolomo – Chițu. Rezerve: R. Popa – Ciobanu, Henriques, van Durmen, Asamoah, Bahassa, Sidibe, Blănuţă, Ibrahim. Antrenor: Nicolo Napoli

Au arbitrat partida:

În debutul de meci vedem o echipă oaspete ceva mai activă având câteva acțiuni mai periculoase, dar fără a concretiza nimic pe tablela de marcaj. Apoi UTA echilibrează partida și apar primele ocazii. Cea mai importantă este în minutul 15 când Postolachi șutează puțin pe lângă poartă. Un minut mai târziu, Otele cade în careu într-un duel cu Duarte, faza este suspectă de penalty, dar nu se acordă nimic.

Urmează o perioadă cu un joc destul de încâlcit la mijlocul terenului, nicio echipă nu forțează și ambele se complac în acest joc. În minutul 29 Benga se accidentează și este scos de pe teren fiind înlocuit de Chindriș. Pare o accidentare serioasă. Craiovenii sunt ceva mai activi, dar jocul nu încântă deloc publicul spectator. UTA are o lovitură de colț în minutul 44, dar Rareș Pop și Ubbink nu reușesc să fructifice această ocazie. După patru minute de prelungire prima repriză se încheie cu un scor alb, o repriză în care cele două formații nu au forțat aproape deloc.

UTA întră după pauză cu forțe proaspete, Anton și Roger au înlocuit pe Otele și Sthal. În minutul 47 deschidere de scor. Postolachi reia senzațional cu capul centrarea din corner a lui Ubbink. UTA Arad – U. Craiova 1948 SA 1 – 1! Stadionul explodează, este o atmosferă incredibilă pe Francis Neuman.

În minutul 54 Rareș Pop șutează puternic în plasa lateral, dar se semnalizează offside. În minutul 57 Ubbink, foarte activ în acest joc, expediază un șut violent din afara careului de 16 metri, dar mingea lovește bara transversală.

În minutul 64 VAR-ul anulează un gol marcat de Postolachi. Șteau a centrat foarte bine de pe dreapta, Postolachi marchează, dar VAR-ul nu este de acord, după ce în prealabil centralul validase golul. Apoi o nouă ocazie mare pentru UTA în minutul 71, Șteau centrează paralel cu linia porții, dar Postolachi nu ajunge la balon.

În minutul 75 Craiova egalează. Bahassa face ravagii pe stânga, intră în careu și îi pasează lui Van Durmen care egalează. UTA Arad – U. Craiova 1948 SA 1 – 1! Mai consemnăm șutul senzațional din minutul 81 a lui Batha de la mare distanță, dar Gurău respinge incredibil în corner. Și, cam aici se termină jocul.

Urmează ultimele 15 minute, cu tot cu prelungiri, în care cele două echipe se invită una pe alta la joc, niciuna nu atacă și este clar pentru toată lumea că, atât UTA, cât și Craiova sunt mulțumite de ce arată tabela de marcaj. Scor final: UTA Arad – U. Craiova 1948 SA 1 – 1. Craiovenii termină play-out-ul pe primul loc, iar UTA pe cel mai bun loc pentru baraj.

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.