Într-un meci fără mari veleități fotbalistice, UTA Arad – FC Voluntari 2 – 0

UTA Arad – FC Voluntari 2 – 0

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

UTA pornea ca favorită în meciul cu FC Voluntari, fanii și spectatorii arădeni nu concepeau altceva decât o victorie lejeră în fața echipei din Voluntari. Dar de multe ori de la a vrea la a putea, este cale lungă. Și UTA a suferit mult pentru cele trei puncte puse în joc. Într-un meci încâlcit, cu puține ocazii de poartă, UTA a exasperat de multe ori spectatorii. Dar totul e bine când se termină cu bine. UTA și-a păstrat locul de play-off, este momentan pe locul cinci și mai poate coborî doar o poziție.

Au evoluat formațiile:

UTA Arad: Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Baravykas – Batha, Passaglia – Antal, Ubbink, Miculescu – Hora. Rezerve au fost: Balauru – Tomozei, Bustea, Shlyakov, Isac, Ilie, Vorobjovas, Roger și Dangubic. Antrenor: Laszlo Balint

FC Voluntari: Popa – Ricardinho, Gabi Tamaș, Armaș, Vlad – Tavares, Droppa, Rață – Lopes, Nemec, I. Gheorghe. Rezerve au fost: Neacșu – Costin, Briceag, Achim, A. Ion, Golan, Merloi, Paraschiv și L. Fulop. Antrenor: Liviu Ciobotariu

Arbitri: Horia Mladinovici (București) – Daniel Mitruți (Craiova) și Cosmin Vatamanu (București).

Înainte de a trece la desfășurarea partidei o precizare. Când galeria cântă imnul, înainte de începerea partidei, din respect pentru UTA toți spectatorii ar trebui să se ridice în picioare. Poate crainicul stadionului ar trebui să anunțe acest lucru, iar într-un viitor program de meci să fie publicat și imnul echipei. Din nou o mare bilă albă pentru galerie și spectatori. Au fost fenomenali!

UTA a început foarte bine meciul iar în minutul 4 Antal rămas singur cu Popa ratează o ocazie imensă. Mingea este reținută de Popa. Peste trei minute ratează și Hora, același portar Pora reține. În continuare UTA este mai activă dar fără mari ocazii de poartă.

După mai mult de un sfert de oră FC Voluntari ajunge și ea în careu la UTA dar fără pericol real. Apoi asistăm la un joc destul de încâlcit care plictisește și nemulțumește spectatorii. Jocul lâncezește până prin minutul 40 când asistăm la o fază frumoasă a echipei UTA, cu Batha și Ubbink în prim plan, dar bâlbâită în final de Antal și Hora.

Înainte de pauză mai consemnăm o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri pentru Voluntari. Rață trage în zid, apoi Tamaș șutează puternic peste poartă. 0 – 0 la pauză.

La începutul reprizei secunde oaspeții au mai mult inițiativa. Rață și Lopez ratează două bune situații, într-un început de repriză în care UTA pare că nu se regăsește. Apoi în minutul 59 sunt înlocuiți ambii atacanți Hora și Antal cu Dangubic și Roger. Efectele se văd, imediat Dangubic centrează și șutul lui Ubbink este blocat de Tamaș.

Roger are și el imediat o oportunitate și echipa arădeană pare să fi schimbat partitura.

Deschidere de scor în minutul 74. Centrare Roger, Passaglia recentrează și David Miculescu reia cu capul în poarta lui Popa. Miculescu este schimbat peste cinci minute cu Isac.

Minutul 81 aduce desprinderea echipei UTA. Gol marcat de Roger după o pasă a lui Dangubic. Stadionul explodează, galeria este incredibilă, atmosfera pe stadion este incendiară. Trebuie menționat aici și acustica foarte bună a stadionului Francisc Neuman. Dar credem că închiderea în partea de sus a peluzelor și a tribunei a doua ar îmbunătăți și mai mult acustica stadionului.

FC Voluntari face trei schimbări și forțează măcar golul de onoare. Acesta nu mai vine, UTA apărându-se foarte bine până la sfârșit. O victorie parcă mai greu conturată decât o arată scorul, jocul echipei arădene a scârțăit de multe ori pe parcursul meciului. UTA este la a doua victorie consecutivă spre încântarea suporterilor care au cântat împreună cu echipa după terminarea meciului.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.