UTA Arad – FC Botoșani și… am văzut arădeni fericiți

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

Nu contează cum, nu contează ce facem, cum facem, importante sunt cele trei puncte”, a spus antrenorul Gyuszi Balint la conferința de presă dinaintea meciului UTA Arad – FC Mioveni, ultimul meci jucat acasă de echipa arădeană. Și cele trei puncte s-au dus… pe apa sâmbetei.

Înainte de meciul cu FC Botoșani tot domnul Balint afirma că acest meci va fi „adevărata finală”. Nu numai acesta spunem noi, toate meciurile următoare vor fi adevărate finale pentru rămânerea în Liga 1.

Din avion, gazonul și stadionul Francisc Neuman arată extraordinar. Nu are egal. Dar, numai din avion! De aproape vedem ce au reușit să facă autoritățile locale conduse de „specialiști” în orice pe lumea asta, mai puțin în administrarea unui stadion, dar mai ales în întreținerea unui gazon.

La meciul cu FC Botoșani parcă am văzut o altă echipă arădeană, mai puternică, mai incisivă, mai preocupată de fotbal. După primele 10 minute era 2 – 0 pentru arădeni și UTA juca ce nu a mai jucat de mult timp: fotbal. Chiar dacă terenul a fost înghețat, pe alocuri în unele faze am văzut și patinaj artistic mai ales la Postolachi și Abeid, UTA s-a descurcat mai bine reușind după mult timp să iasă învingătoare și să bucure cei aproximativ 4.500 de spectatori. Da, după mult timp am văzut o echipă care știe ce vrea, cu atât mai mult cu cât echipa din Botoșani venea la Arad pe cai mari.

Și, spectatorii au fost mulțumiți de prestația echipei. Nu uitați că acești fani care vin la stadion pe frig, pe ploaie, pe vânt, pe căldură, singuri sau cu copii, au acasă familii dar au în suflet pe UTA, au sânge alb-roșu. Dar ce durere au trăit ei în sâmbetele și duminicile lor din ultimul timp”, parafrazându-l pe Fănuș Neagu.

Au jucat formațiile:

UTA Arad: Balauru – Benzar, Erico, Benga, Abeid -Batha, Anton – Pop, Ubbink, Postolachi – Milosevic. Rezerve: Mociu – Vukcevic, Hoxhallari, Chindriș, Marrone, Otele, Keseru, Stahl, W. Barbosa. Antrenor: Laszlo Balint

FC Botoșani: Pap – Mboko, A. Șeroni, Mutumbo, Țigănașu – Ivanov, Dican – Dragu, Zabou, Mailat – Roman II. Rezerve: Ducan, Sadiku, David, Florescu, Pinson, Golofca, Camara. Antrenor: Flavius Stoican

Arbitri

·       La centru: Bogdan Dumitrache (București)

·       La margine: Ferencz Tunyogi (Zalău) / Mircea Orbuleț (București)

·       Arbitrii VAR: Rareș Vidican și Ciprian Damșa (ambii din Satu Mare)

·       Rezervă de arbitri: Viorel Flueran (Craiova)

·       Observator pentru arbitri: Nicolae Grigorescu (Timișoara)

·       Obesrvator de meci: Ioan Bogdan (Arad)

Pe un soare cu dinți și un teren înghețat, ce ți-e și cu dejivrarea foarte criticată, dar care a adus noroc, UTA în început meciul incredibil de bine, mai ales după ultimele meciuri. Prima ocazie mare este în minutul 2 dar Rareș Pop ratează incredibil. Dar, VAR-ul întoarce faza și acordă penalty pentru UTA pentru faza precedentă când la centrarea lui Postolachi, Șeroni face henț. Milosevici transformă imparabil și UTA – FC Botoșani: 1 – 0!

UTA continuă forcingul și în minutul 11 același Milosevici marchează după o fază excelent lucrată de Rareș Pop pe partea stângă. Un început incredibil pentru echipa arădeană care nu ne mai obișnuise de mult timp cu așa ceva.

După o ocazie a lui Erico, cap la centrarea din lovitură liberă a lui Anton, UTA pare să reducă motoarele mulțumită cu rezultatul de pa tabelă. Doar Balint era agitat la marginea terenului. Pe acest fond, ne trece glonțul pe la ureche. Botoșaniul marchează prin Dragu în minutul 26, dar ca niciodată, pentru a doua oară într-un meci, VARF-ul este de partea echipei arădene. A fost ofsaid. Chiar ne gândea că VAR-ul a fost până acum adversarul UTA-ei. Echipa arădeană rămâne cu avantaj de două goluri pe tabelă.

Dar acest lucru nu durează prea mult. Peste 10 minute (min37), apărarea arădeană visează frumos și îl scapă din vedere pe Roman II sau 2 sau Jr… care îl execută pe Balauru după centrarea a lui Țgănașu, via Ivanov.

În minutele de prelungire (5 minute), UTA mai marchează o dată. Rareș Pop, un meci excelent pentru pruncul arădean de 17 ani, înscrie superb, aruncând fanii în delir. UTA – FC Botoșani 3 – 1! Nu ne mai amintim când UTA a mai marcat ultima dată trei goluri în prima repriză, dar sunt bine primite cu aplauze la ieșirea echipei de pe teren la pauză.

Repriza secundă începe cu UTA în atac, Milosevic având o bună oportunitate în minutul 51. Urmează două ocazii ale oaspeților, prin Ivanov (min 53) și Dican (min 55). Chiar și așa, meciul este sub controlul echipei arădene care nu dă impresia că poate pierde acest joc. De remarcat până acum flancul stâng cu Abeid și Pop, dar și Ubbink, Anton și Batha. Trebuie ca UTA să aibă mare grijă de Rareș Pop, un copil cu un potențial incredibil, să nu ne trezim că ni-l fură careva… Nu trebuie să subestimăm efortul colectiv, din care a rezultat acest scor de pe tabelă. Jocul nu mai are mari veleități până la final, UTA reușind să conserve rezultatul de pe tabelă. Sigură că nu ne așteptam la spectacol, dar scopul a fost atins și acest lucru contează cel mai mult.

Chiar dacă repriza a doua a fost mai slabă pentru UTA, scopul a fost atins și sperăm că echipa s-a deblocat după o serie incredibilă de meciuri fără victorie. Sperăm într-o continuare fericită etapa viitoare la Sibiu. Mai menționăm și revenirea lui Otele, care a fost în nota echipei. Și ceva cu dedicație pentru autoritățile locale. Trebuie rezolvată neapărat problema gazonului. Să nu ne trezim cumva că se termină campionatul și abia apoi organizăm licitația pentru schimbarea acestuia. Sperăm că vom avea un gazon ca pe vechiul stadion UTA la debutul viitoarei ediții din Superliga României. Alo… se aude la adresa: B-dul Revoluției Nr. 75!

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.