UTA Arad – FC Botoșani 0 – 2, Vinerea Neagră pentru arădeni

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

În Vinerea Mare, pe o vreme excelentă pentru fotbal și pe un teren moale, UTA a primit vizita echipei FC Botoșani. Ambele echipe se luptă pentru evitarea retrogradării, chiar dacă Botoșaniul stă mai bine în clasament înaintea debutului partidei. FC Botoșani a venit la Arad după trei meciuri fără nicio înfrângere în actualul play-out.

Întâlnim un adversar într-o formă sportivă bună, un adversar arțăgos, care are în componență câțiva jucători care cel puțin în compartimentul ofensiv au demonstrat că pot fi decisivi în stabilirea anumitor rezultate”, a punctat Laszlo Balint la conferința de presă premergătoare meciului.

Nu ne va fi ușor la Arad, pentru că întâlnim o echipă puternică pe teren propriu. Am simțit-o pe pielea noastră acum câteva săptămâni. UTA are jucători importanți și sigur va fi un meci dificil.” A spus Flavius Stoican prefațând întâlnirea de la Arad.

În prezența a aproximativ 7.000 de spectatori au jucat formațiile:

UTA Arad: Kucher – Benzar, Benga, Hoxhallari, Roger – Batha, Anton – Postolachi, Ubbink, Rareș Pop – Molosevic. Rezerve: Iacob – Vukcevic, Abeid, Cascini, Otele, Stahl, Barbosa, Șteau, Keseru. Antrenor: Laszlo Balint.

FC Botoșani: Ducan – Petro, Șeroni, Pius, Țigănașu – Dican, Florescu, Ivanov – Dragu, M. Roman II, Mailat. Rezerve: E. Pap – Patache, Sadiku, Cioiu, Burlacu, Camara, Mboko, Golofca, Pinson. Antrenor: Flavius Stoican

Meciul a fost condus de o brigadă de arbitri formată din:

La centru: Andrei Chivulete (Bucureşti)

La cele două margini: Ciprian Damșa (Satu Mare) și Andrei Constantinescu (Bucureşti)

Camera VAR: Horațiu Feșnic (Cluj-Napoca) și Raul Ghiciulescu (Lugoj)

Observator arbitri: Teodora Albon (Cluj-Napoca)

Observator meci: Octavian Goga (Brașov)

Începutul meciului debutează cu atacuri de o parte și alta, cu o echipă oaspete parcă mai insistentă. În minutul 8 pe un contraatac Rareș Pop avansează periculos, dar trage pe lângă poartă. În minutul 11 deschidere de scor. Centrarea lui Florescu este respinsă, dar Mailat șutează imparabil sub bară din zona punctului de 11 metri. UTA Arad – FC Botoșani 0 – 1.

Pe fondul unui început de meci mai slab al arădenilor, peste două minute, Botoșani era să marcheze iarăși, dar Roger intervine salvator. UTA parcă sa mai trezit după gol și Rareș Pop are o nouă oportunitate în minutul 19, centrarea acestui rămânând fără rezultat. În continuare tot echipa vizitatoare este mai activă și Florescu în minutul 33 trage puternic puțin peste poartă.

FC Botoșani conduce ostilitățile în continuare, UTA parcă visează și pe acest fond cade golul doi. Același Mailat șutează din afara careului de 16 metri, Kucher atinge balonul dar îl scapă în propria poartă. UTA Arad – FC Botoșani 0 – 2!

În minutul 39 UTA are o mare ocazie de a reduce din diferență. Mingea circulă pe traseul Batha, R. Pop și Milosevic trage, dar mingea este blocată. În minutul 44 oaspeții au o nouă ocazie de gol, Florescu șutează puternic puțin peste poartă din lovitură liberă de pe partea dreaptă în direcția de atac a oaspeților. Înainte de sfârșitul primei reprize oaspeții au o nouă ocazie de a marca prin același Mailat.

O primă repriză pe care UTA trebuie să o uite foarte rapid, a fost depășită clar de FC Botoșani, iar scorul putea fi mai mare. Oaspeții au controlat prima repriză pe fondul unui joc slab al gazdelor, fără niciun șut pe poartă. A fost cea mai slabă repriză a arădenilor din ultimul timp. Mai mult, echipa a fost fluierată de spectatori la finalul primei reprize. La pauză oaspeții conduc cu 2 – 0.

UTA, ca niciodată, începe repriza a doua cu trei schimbări. Au ieșit, Anton, Postolachi și Ubbink. Au intrat Cascini, Abeid și Barbosa.

UTA a început în atac a doua repriză și la trei minute de la reluare Batha reia cu capul, dar pe lângă poartă. Aproape imediat o nouă fază periculoasă a arădenilor, centrarea lui Abeid este respinsă în corner de Șeroni. UTA este mult mai activă în acest început de repriză și în minutul 53 șutul lui Rareș Pop este reținut de Dican. În minutul 55 șutul lui Roger este blocat. Tot stadionul încurajează frenetic echipa arădeană, galeria cântă permanent.

UTA domină până acum repriza a doua, are o posesie mult mai bună, dar fără a concretiza ocaziile avute. Milosevici nu primește mingi și efectiv face figurație până în acest moment în atac. În minutul 69, după schimbarea lui Roger cu Otele, tot stadionul strigă „Demisia, Demisia”. Roger chiar a făcut un joc bun în această seară.

În minutul 72 un jucător al echipei oaspete blochează mingea cu mâna și Chivulete acordă penalty în favoarea echipei UTA. Și pentru că este Vinerea Neagă (Vinerea Mare) și nu numai, arbitrii VAR anulează lovitura de la 11 metri.

În minutul 80, ocazie mare pentru arădeni, dar atacanții UTA-ei se încurcă între ei la incursiunea lui Otele și faza rămâne fără rezultat. Un atac steril al arădenilor fără să pună în niciun moment în pericol mare apărarea oaspete. Cu cât trece timpul arădenii sunt sub presiune se grăbesc, se precipită și greșesc tot mai multe mingi. Apărarea oaspete pare stăpână pe situație. Parcă nici galeria nu mai are suflu.

Și când nu îți intră nimic, era să ne intre mingea în poartă în minutul 90. Fază șnur a botoșenenilor, dar Roman ratează incredibil. Patru minute de prelungire și este clar că UTA nu mai poate face nimic. În minutul 90+2 Keșeru lovește transversala din lovitură liberă. A fost cea mai mare ocazie a arădenilor din acest meci.

Vinerea Mare a fost Neagră și Seacă pentru UTA. Un joc slab și în acest ritm este în pericol și locul de baraj pentru menținerea în SuperLigă. Se scandează de tot stadionul “Demisia, Demisia”.

Următorul meci al echipei UTA din play-out este cu AFC Chindia Târgovişte la Ploiești. Urmează apoi meciul din semifinalele Cupei României cu U. Cluj în 27 aprilie de la ora 19:00. La acest meci nu se știe încă locul de desfășurare, Cluj-Napoca sau Mediaș.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.