UTA Arad – CFR Cluj 1 – 1, campioana greu de învins la Arad, într-o atmosferă senzațională

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

CFR Cluj a venit la Arad după un joc perfect realizat cu Slavia Praga, meci încheiat cu victoria clujenilor. O performanță internațională rară pentru echipele românești în ultimul timp. Deci, un meci greu era de așteptat pentru UTA pe propriul stadion, un stadion unde biletele scoase la vânzare au fost epuizate cu o zi înaintea jocului. Și, a fost un meci greu pentru UTA, chiar dacă a arătat o altă față, în comparație cu partidele anterioare. UTA ne-a amintit de jocul din meciul precedent de acasă cu CFR Cluj, atunci când, chiar dacă a pierdut, a avut o prestație foarte bună.

Cu un public fenomenal, care merită o notă ce trebuie inventată, arădenii au vrut să spele prestația din ultimele partide, în special cele cu Sibiul și Farul. Și în acest meci „Galeria” a fost incredibilă, cu o nouă coregrafie de excepție. Dacă locul ocupat în clasamentul din SuperLiga ar fi în funcție de aportul publicului și galeriei, UTA ar fi pe primul loc.

Pe un stadion „Francisc Neuman” cu peste 10.000 de spectatori și pe un teren excelent, au jucat formațiile:

UTA Arad: Fl. Iacob – Vukcevic, Benga, Chindriș, Aly Abeid – Cascini, Isac, Anton – Stahl, Postolachi, Otele / Rezerve: Balauru – Erico, Hoxhallari, Batha, Ubbink, Negoescu, Jobello, Keșeru, Dobrescu / Antrenor: Ilie Poenaru

CFR Cluj: Scuffet – Cr. Manea, Kolinger, Yuri, Camora – Cvek, Boateng, C. Deac – Birligea, Malele, Petrila / Rezerve: Sava – Braun, R. Bălan, Hoban, Muhar, Roger, Gîdea, Yeboah, Janga / Antrenor: Dan Petrescu

Arbitri: La centru: Coza Ionuţ (Cernica – Ilfov)

La margine: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti) / Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti)

Arbitrii VAR: Kovacs Szabolcs (Carei – Satu Mare) / Vodă Alexandru (Alba Iulia – Alba)

Rezervă de arbitri: Andrei Florin (Târgu Mureş)

Observator pentru arbitri: Huzu Aron (Sibiu) / Observator LPF: Eduard Alexandru (Ploiești)

UTA a început tare meciul cu ocazii bune încă din primele minute. În minutul doi Cascini cu o lovitură de cap a avut prima ocazie (fază la care specialiștii spun că ar fi trebuit acordată lovitură de la 11 metri pentru UTA, fiindcă mijlocașul arădenilor a lovit mingea cu capul, fiind ulterior lovit cu piciorul în față de către Cephas Malele), urmată un minut mai târziu de șutul puternic a lui Stahl, puțin peste poartă.

UTA a fost efectiv împinsă de la spate de jucătorul din tribune – Publicul Arădean – încă de la începutul meciului. Astfel, arădenii au controlat autoritar primul sfert de oră, ținând-o pe CFR Cluj în propria jumătate.  Abia în minutul 14 clujenii au prima ocazie, când șutul lui Birligea lovește bara transversală a porții lui Iacob. Imediat, o nouă ocazie uriașă ratată de arădeni. Otele primește o excelentă pasă de la Chindriș și scapă singur cu portarul Scuffet, care respinge in extremis.

Apoi, pentru a câte-a oară, galeria arădeană arată ce poate. În minutul 20, începe o superbă coregrafie, din toate punctele de vedere, la care participă toată peluza. Pe un fond roșu, la mijloc e scris cu negru pe alb “Ultras Arad”. Toată coregrafia a fost parfumată cu torțe și fumigene. Toată peluza „Iosif Petschovsky” cântă în acest moment, acompaniată de tot stadionul, la fel cum a făcut pe tot parcursul jocului.

Clujenii devin tot mai periculoși, iar în minutul 21 Iacob scoate greu un șut expediat pe jos de același Birligea. Peste câteva minute UTA are o nouă ocazie prin Isac, dar portarul clujean rezolvă situația.

Minutul 31 aduce deschiderea scorului. Dintr-un corner executat de Deac, Boateng se înalță peste toată apărarea arădeană și trimite cu capul imparabil la colțul lung. UTA – CFR: 0 -1. UTA reacționează în minutele următoare prin Otele și Cascini, dar fără efecte pe tabele de marcaj. O nouă ocazie mare pentru clujeni în minutul 40. Apărarea arădeană este dezorientată de pasele clujenilor, Manea, Malele și Yuri, iar Boateng trage în bară, mingea îi revine și trage peste. Oftăm a ușurare. Apoi UTA controlează jocul până la final, cu ocazii pentru Benga și Postolachi.

O repriză bună făcută de UTA, chiar dacă este condusă, cu o altă atitudine a jucătorilor față de meciurile precedente. CFR Cluj este o echipă solidă cu jucători de calitate bine așezați în teren de Dan Petrescu.

Repriza a doua începe cu același scenariu și ocazii la ambele porți ratate de cele două echipe, cu CFR Cluj puțin mai activă. Notăm în minutul 48 centrarea lui Stahl, bun în acest meci, Otele trimițând peste poartă.

Minutul 60 aduce egalarea. Corner executat bine de Anton, Benga reia cu capul, mingea este deviată ușor de un fundaș clujean și intră în plasă. UTA – CFR Cluj: 1 – 1. Peste câteva minute o nouă ocazie mare pentru UTA. La centrarea lui Otele, Camora respinge din fața lui Stahl în corner.

În minutul 74, la o fază în jumătatea clujeană, Isac intră tare la Deac și arbitrul îi arată cartonașul galben. După scurt timp intervine VAR-ul și Isac este eliminat. UTA va juca în 10 oameni și fără junior în teren până la sfârșitul meciului. În caz de eliminare a juniorului regulamentul nu prevede introducerea unui alt junior.

În inferioritate numerică UTA face un pas înapoi, dar reușește să țină de rezultat până la final. Mai notăm o ocazie uriașă ratată de CFR (prin Janga), dar Iacob scoate fenomenal din poziție unu la unu. Roger mai ratează și el două oportunități, iar scorul final este UTA – CFR Cluj: 1 – 1.

Un meci bun, poate cel mai bun din acest tur, făcut de UTA și un rezultat echitabil în fața unei echipe foarte bune din campionat. Trebuie să-i remarcăm totuși pe Iacob, Benga, Stahl, Otele și, nu în ultimul rând, cel mai important „jucător” – Publicul Arădean!

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.