UTA și-a prezentat lotul cu care „atacă” sezonul 2021-2022. Fanii arădeni s-au bucurat de primul meci cu suporteri pe Arena „Francisc Neuman” | GALERIE FOTO

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

În prezența a aproximativ 3.000 de spectatori, UTA și-a prezentat lotul și echipamentul pentru sezonul competițional 2021 – 2022. Un lot cu destul de multe noutăți, despre care am tot scris în ultimul timp. Doar atacantul croat Filip Dangubic este noutatea de ultimă oră din lotul arădean.

UTA va pleca la drum în noul campionat cu portarii Iacob, Balauru și Mociu. Linia defensivă este alcătuită din Erico da Silva, Tomozei, Benga, Florin Ilie, Medjimorec, Vukčević, Shlyakov și Baravykas. Ca mijlocași UTA îi are pe Roger Jr., Vorobjovas, Bustea, Miculescu, Batha, Isac, Passaglia, Negoescu, Ubbink, Tudor Călin, Cristian Mihai și Adrian Mar. Atacul este cel mai subțire: Hora, Antal, Mercioiu și noua achiziție Filip Dangubic.

Lotul este antrenat de Laszlo Balint și secunzii Alin Pânzaru și Cezar Zanfir. Antrenor cu portarii este Gabi Vasiliu și preparator fizic Alexandru Radu. A revenit la UTA ca maseur Dănuț Ifrim, care va lucra alături de Nicolae Tomescu, Călin Petrică și Daniel Chiorean. Medicul echipei este Darius Miharț.

Pentru meciul amical de după prezentare, UTA a invitat pe Ripensia Timișoara, primul club de fotbal cu statut profesionist din România. Numele Ripensia provine de la provincia romană Dacia Ripensis – Banatul de astăzi. Ripensia are o istorie frumoasă, a câștigat de patru ori Campionatul și de două ori Cupa. Ripensia a fost înființată în noiembrie 1928, apoi dispărut în 1948.

De partea cealaltă UTA este o echipă cu istorie în fotbalul românesc, una dintre cele mai titrate echipe de fotbal din România. Echipa a câștigat de șase ori Campionatul și de două ori Cupa României. Culorile clubului (alb – roșu) au fost alese asemenea echipei de fotbal Arsenal Londra, baronul Neuman fiind un mare admirator al acestei echipe.

Francisc von Neuman, patronul Întreprinderii Textile Arad, care avea în minte combinația alb cu roșu, ca la Arsenal, era atât de delicat încât nu voia să impună nimic, a fost salvat de cineva de la Comunitate. A rămas alb cu roșu, ca pe Highburry. Ca Highburry avea să fie și stadionul, doar că un pic mai mic”. Conform profesorului Dionisie Piros. A fost începutul istoriei și gloriei echipei UTA.

Meciul UTA – Ripensia a fost amical în adevăratul sens al cuvântului. Disputat pe o căldură de 35°, meciul a avut două reprize de câte doar 30 de minute. UTA a câștigat cu 3 – 2 prin golurile înscrise de Hora în minutul 9, Roger în minutul 30 și Antal din lovitură de la 11 metri în minutul 54. Pentru Ripensia a marcat Medjimorec autogol și Stoica.

UTA va debuta în noua ediție de campionat duminică pe teren propriu contra echipei Farul Constanța.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.