joi, 30 mai, 2024

UPDATE: Comitetul Național pentru Situații de Urgență anunță noi modificări. Vă așteaptă 14 zile de carantină, dacă vă întoarceți din aceste țări

Share

UPDATE:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi Hotărârea nr.39 prin care s-a decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se insituie măsura carantinei pentru persoanele care intră în România.

De asemenea, a fost luată decizia ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza situației emisă de Centrul European de Prevenire și control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică.

La emiterea acestor decizii vor fi luate în considerare toate implicațiile asupra sănătății publice și vor fi analizate aspectele socio-economice generate de instituirea măsurii de carantinare.

În cazul în care situația o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetățenii care se întorc în România poate fi luată pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidiemiologic ridicat.

Din cauza numărului ridicat de teste pozitive cu COVID- 19, noi țări apar pe lista celor cu risc epidemiologic ridicat.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Lista a fost deja publicată de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și intră în vigoare din 11 august, de la ora 0:00.

Pe listă se găsesc 41 de țări din care toate persoanele care sosesc în România trebuie să intre obligatoriu în carantină 14 zile.

Carantina se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau într-un spațiu special desemnat de autorități.

Carantina se aplică atât pentru cetățenii români, cât și pentru cei străini, care sosesc în România din aceste țări.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată, care intră în vigoare din 11 august, ora 0:00:

Africa de Sud
Argentina
Armenia
Aruba
Bahamas
Bahrain
Bolivia
Bosnia si Herțegovina
Brazilia
Capul Verde
Chile
Columbia
Costa Rica
El Salvador
Guineea Ecuatoriala
Honduras
Insulele Feroe
Insulele Turks si Caicos
Insulele Virgine ale Statelor Unite
Irak
Israel
Kazahstan
Kârgâzstan
Kosovo
Kuweit
Luxemburg
Macedonia de Nord
Maldive
Moldova
Muntenegru
Oman
Palestina
Panama
Peru
Puerto Rico
Qatar
Republica Dominicana
Sint Maarten
Spania
Statele Unite ale Americii
Surinam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți