joi, 30 mai, 2024

Un ciobănesc belgian este noul coleg al jandarmilor arădeni | Video

Share

Un nou câine de serviciu, din rasa Malinois Ciobănesc Belgian, este în dotarea Jandarmeriei Arad. S-a născut la Centrul Chinologic din Sibiu, în urmă cu opt luni, unde a urmat un curs de predresaj. În urma evaluării inițiale efectuate la Sibiu, s-a constatat că patrupedul are aptitudini în căutarea și prelucrarea urmelor.

În perioada următoare, câinele de serviciu va urma o etapă de acomodare cu conductorul său, iar apoi va intra în etapa de dresaj pe specialitatea căutare/prelucrare urme.

Va fi folosit în misiunile de căutare salvare persoane dispărute, în misiunile de patrulare intervenție și în orice altă misiune care implică căutare de persoane sau bunuri după miros.

În prezent, efectivul canin al Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad numără șase animale de serviciu specializate în patrulare intervenție și căutare/prelucrare urme.

În continuare, Jandarmeria Arad va face demersuri pentru dotarea cu încă cinci câini de serviciu specializați în detectare explozibili, detectare droguri și căutare/prelucrare urme. De-a lungul timpului, câinii de serviciu si-au demonstrat eficiența în executarea cu succes  a misiunilor din competența Jandarmeriei Române, fiind considerați parteneri de nădejde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți