Un banner electoral al PSD a fost montat foarte „inteligent”, la Cicir, fix pe unde trece tramvaiul. Directorul CTP: „Se puteau face scrum”

Sursă imagine: Facebook/Răzvan Anghel

Politic Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

În politică, orice e posibil! Inclusiv să blochezi circulația tramvaielor, montând un banner electoral fix sub cablurile de tensiune de la care se alimentează vagoanele.

S-a întâmplat seara trecută, în localitatea arădeană Cicir, sat ce aparține de comuna Vladimirescu, unde vatmanul unui tramvai a rămas efectiv înmărmurit când a văzut că, în fața lui, „răsare” o bucată mare de material electoral, montat fix peste liniile de tramvai.

Ei bine, nu știm cine a avut această idee „măiastră”, de a monta acel banner fix deasupra liniilor de tramvai, însă cert este că multă minte n-a avut în momentul luării deciziei. Am fi stupizi să dăm vina pe Mihai Fifor, pe Eusebiu Pistru sau pe Ruben Budău, cei care apar pe acel banner alături de Francisc Kempf, candidatul PSD (sau PSLC, cum vor ei să-și spună în această campanie) la primăria Vladimirescu. Nu știm sigur nici dacă Francisc Kempf știa despre amplasarea bannerului, deși tindem să credem că da, însă hai, totuși, să-i dăm credit lui „Dorel” pentru această grozăvie. Asta fiindcă, oricum l-ar chema de fapt pe cel care a avut această idee, tot un „Dorel” este.

„Inconștienți. Se puteau face scrum”

Am luat legătura și cu directorul Companiei de Transport Public Arad, Claudiu Godja, pentru a afla cât timp a fost blocată circulația tramvaielor care circulă pe ruta Arad – Vladimirescu – Cicir – Mândruloc – Sâmbăteni – Ghioroc, respectiv cât de periculos este să faci ce au făcut respectivii „Dorei”.

„În primul rând, trebuie să vă spun că circulația tramvaielor nu a fost blocată. De fapt, tramvaiul pe care l-ați văzut și dumneavoastră în imaginile respective mergea spre Ghioroc la momentul respectiv, moment în care vatmanul a văzut că pe celălalt sens de mers mai multe persoane montau acel banner fix sub cablurile de curent care alimentează tramvaiul. Vatmanul a oprit, a coborât din tramvai și le-a spus acestora că nu e în regulă ce fac și că vor bloca circulația tramvaiului la întoarcere. M-a sunat și pe mine, vatmanul, să-mi spună ce se întâmplă, dar și că le-a spus celor care montau bannerul că nu e în regulă ce fac, însă aceștia nu erau interesați de ce spunea vatmanul nostru. Între timp, tramvaiul a plecat spre Ghioroc, pentru a-și respecta programul, iar noi am trimis la fața locului o echipă de intervenție pentru a da jos acel banner. Când a ajuns mașina noastră de intervenție acolo, bannerul era deja dat jos. Probabil l-au dat jos cei care l-au montat. Ce pot să vă spun însă, este faptul că acei oameni au fost inconștienți. Prin acele cabluri de curent care alimentează tramvaiul trec 750 V, curent continuu în rețea. E atât de periculos, că lumea nici nu își poate închipui. Te poate face scrum pe loc”, a declarat directorul CTP Arad, Claudiu Godja, pentru Arad Obiectiv.

Totuși, deși circulația tramvaielor nu a avut de suferit până la urmă, niște pagube tot au cauzat cei care au montat acel banner. Și aici ne referim la costurile suportate de către cei de la CTP privind echipa de intervenție, echipă care, deși n-a mai fost nevoie să dea bannerul jos, fiindcă probabil l-au dat chiar cei care l-au montat, tot s-au deplasat până la fața locului.

În final, nouă nu ne rămân prea multe de spus, decât faptul că, atunci când vezi asemenea „grozăvii” și ideile unor astfel de „Dorei”, efectiv îți stă mintea în loc…

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.