„Te-am mințit”, o piesă made in Arad și care s-a lăsat așteptată poate prea mult, a fost lansată oficial de Claudia Iuga și George Dancu

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Deși noi, cei din mass-media, suntem obișnuiți să-i pomenim numele aproape zilnic, atunci când scriem câte ceva despre vreo infracțiune, vreun accident sau oarece treabă polițienească, de această dată scriem despre ea sub o altă formă. Despre Claudia Iuga este vorba, însă de această dată nu despre agentul șef Claudia Iuga, nu despre purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad, ci despre artistul Claudia Iuga.

Nu credem că este o noutate pentru cineva din Arad faptul că polițista Claudia Iuga este un artist, o voce care s-a auzit pe nenumărate scene, de la Vocea României sau X-Factor, la concerte publice sau evenimente private. Cu toții o știm, iar vocea ei „power”, cum ne place să-i spunem, este inconfundabilă.

Așadar, în aceste zile, Claudia Iuga și unul dintre cei mai buni prieteni de-ai ei, George Dancu, o voce pe care de asemenea ați avut ocazia să o auziți pe foarte multe scene și la foarte multe evenimente, au lansat piesa „Te-am mințit”. O piesă care, exact așa cum am spus încă din titlu, s-a lăsat așteptată, poate prea mult. De altfel, cei doi sunt și soliștii cunoscutei formații arădene Q-Band.

Vă lăsăm să o savurați, după care o să vă mai povestim câte ceva despre această piesă „Made in Arad”

Așadar, „Te-am mințit” este o piesă cât se poate de (dacă ne permiteți) „Made in Arad”, fiind scrisă de arădeni, pe muzica unui arădean, înregistrată în Arad și cântată de arădeni. Până și actorii din videoclip sunt tot arădeni, iar clipul este filmat, evident, tot în Arad.

Piesa a fost scrisă în anul 2003, fiind interpretată pentru prima oară, tot în acel an, pe scena Festivalului de la Mamaia. Este piesa cu care Claudia Iuga a ocupat locul trei la secțiunea interpretare, iar muzica este chiar opera tatălui Claudiei, Virgil Iuga, membru al Uniunii Compozitorilor din România și un nume important în lumea folk-ului, rock-ului şi jazz-rock-ului din țara noastră.

Versurile au fost scrise de Claudia Iuga, George Dancu și Cristian Faur, la rândul său arădean, însă care și-a petrecut ultimii ani ai carierei sale în București. În cazul în care nu știți cine este arădeanul la origini Cristian Faur, vă spunem doar că una dintre cele mai importante piese scrise și produse de acesta este în același timp piesa cu care România a avut cea mai bună clasare din istoria Eurovision. Evident, ne referim la piesa „Let me try”, interpretată de Luminița Angel și băieții de la Sistem.

După 17 ani, melodia a fost reorechestrată de către Cosmin Lupan și Marcel Moldovan, care este totodată și toboșarul lui Smiley, juratul de la Vocea României în a cărei echipă s-a și aflat Claudia, în studioul Magic Sounds din Arad, împreună cu George Dancu. De asemenea, piesa „Te-am mințit” beneficiază și de aportul lui Mihai Ardelean, care este în același timp clăparul celor de la Vița de Vie și care, evident, este arădean.

După cum se poate observa și în videoclip, acesta este filmat exclusiv în Arad, fie pe străzi sau în parcuri, fie în cunoscutul club Wings. Actorii principali ai videoclipului sunt actrița Roxana Sabău și Marcel Hrițcu, acesta din urmă fiind totodată și patronul clubului Wings.

Nu în ultimul rând, videograful este tot un arădean, Pavel Macovei.

Așadar, „Te-am mințit” este o piesă 100% arădeană și sperăm că nu ultima.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.