joi, 30 mai, 2024

Sir Sean Connery, primul și probabil cel mai bun actor care l-a jucat pe „James Bond”, a murit la 90 de ani

Share

Sean Connery, actorul scoțian a cărui carieră a fost dominată de momentul în care l-a interpretat pe „James Bond”, a murit la vârsta de 90 de ani, potrivit producătorilor seriei James Bond, citați de CNN.

Lui Sean Connery i-a fost acordat, în anul 2000, titlul de „Sir”, una dintre cele mai importante discinții britanice, pentru contribuția în domeniul artistic.

Sir Sean Connery a fost de altfel primul actor care l-a interpretat pe „James Bond”, în 1962.

Însă acesta n-a fost singurul său rol important. Și-a început cariera de actor în 1954, iar în luna sa carieră a mai jucat în foarte multe filme, printre cele mai importante numărându-se „Marnie”, „Murder on the Orient Express”, „Indiana Jones”, „The Hunt for Red October”, „The Untouchables”, „The Rock”, „The Avengers” și multe altele.

În 2006, Sir Sean Connery a anunțat public faptul că se retrage din cinematografie, însă șase ani mai târziu a acceptat totuși să fie vocea unui personaj din animația „Sir Billi”.

Faimosul actor ajuns a împlinit 90 de ani pe 25 august, iar în noaptea dinspre 30 spre 31 octombrie a încetat din viață la reședința sa din Nassau, Bahamas.

Anunțul decesului a fost făcut de către familia sa, împreună cu cei de la EON Productions, însă până la acest moment nu a fost făcută publică și cauza decesului, dar era cunoscut public faptul că Sir Sean Connery avea probleme de sănătate în ultima vreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți