marți, 25 iunie, 2024

Școală nouă, modernă, la Pecica

Distribuie articolul

Școala Primară nr. 3 de pe strada 1 (DN7), unitate aparținătoare Școlii Gimnaziale nr. 2 din Pecica, a fost inaugurată luni de administrația locală, în urma unei investiții de aproape 1,8 milioane de lei.

Este vorba despre o școală nouă, modernă, așa cum se poate observa și în imaginile atașate. Totodată, administrața pecicană nu este la prima investiție de acest gen, în unitățile de învățământ. Reamintim că, tot la Pecica, se găsește una dintre cele mai moderne grădinițe din județ și că, în decursul anilor, rând pe rând clădirile școlilor au fost renovate și modernizate.

„Investiția în educația copiilor noștri este cea mai utilă, pentru că pregătim noile de generații de pecicani, torneni, sederhăteni, bodrogani. Lucrăm ca pentru școlile din cartiere să ofere aceleași condiții ca și unitățile din centrul orașului. Avem cadre didactice pregătite, spații de învățământ moderne, iar elevii trebuie să se concentreze doar pe studiu și pe viitorul lor. Anual la Pecica a fost inaugurată câte o unitate de învățământ nouă sau modernizată complet. Investiția a inclus reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea educațională a unității de învățământ, iar în curte s-a amenajat un teren de sport pentru ca elevii să facă și mișcare”, spune primarul orașului Pecica, Petru Antal.

Lucrările s-au realizat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității vieții prin îmbunătățirea infrastructurii educaționale, oferirea unor posibilități de petrecere a unui timp liber de calitate și modernizarea infrastructurii publice urbane în orașul Pecica”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, din fonduri de la Uniunea Europeană.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți