S-a decis! Liga 1 va avea două echipe în plus, din sezonul următor

Sursă imagine: frf.ro

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

În sfârșit au reușit să ia o decizie! Ne referim la cei care conduc fotbalul românesc și, care, în ultimele săptămâni au dat dovadă de un amatorism cras.

Astfel, într-o ședință a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, care a avut loc în această dimineață și care s-a ținut în premieră online, a fost luată decizia ca numărul de echipe din Liga 1 să aibă, din următorul sezon, 16 echipe, în loc de 14, cum era până acum.

Decizia o avantajează în primul rând pe Dinamo, care prin această decizie scapă de la retrogradare, dar și pe Chindia Târgoviște, care mai are o șansă de rămânere în prima ligă. Cele două echipe se aflau pe penultimul, respectiv ultimul loc, iar după vechiul regulament, ambele ar fi trebuit să retrogradeze, în vreme ce antepenultima echipă din clasament, în acest moment Poli Iași, ar fi jucat un meci de baraj cu CS Mioveni, echipă clasată pe poziția a treia în Liga 2.

După modificările de astăzi, CS Mioveni va disputa meciul de baraj cu cei de la Chindia Târgoviște, aceasta din urmă primind astfel încă o șansă de a rămâne pe prima scenă fotbalistică din România.

Așadar, proaspăt promovatele UTA și FC Argeș vor face parte dintr-o primă ligă cu 16 echipe.

Totodată, din sezonul viitor, ultimele două echipe din clasamentul Ligii 1 vor retrograda direct în liga secundă, în vreme ce echipele clasate pe locurile 13 și 14 ar urma să joace meciuri de baraj cu formațiile clasate pe locurile 3 și 4 în următorul sezon al Ligii 2. Desigur, am spune noi, dacă regulile nu vor mai fi schimbate „în timpul jocului”, așa cum s-a întâmplat în câteva cazuri din acest sezon, atât în ceea ce privește prima ligă, cât și la liga secundă.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.