Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit

Sursă imagine: Facebook/The Royal Family

Internațional

Scris de Arad Obiectiv

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Aceasta a fost cel mai în vârstă monarh din lume, iar cele șapte decenii în care a domnit o fac pe Regina Elisabeta cea mai longevivă regină a Marii Britanii.

Regina Elisabeta a II-a s-a stins la Castelul Balmoral, din Scoția, acolo unde pe parcursul acestei zile s-au strâns și membrii familiei regale britanice.

Odată cu moartea mamei sale, Charles, cel care în ultimii ani a avut o strânsă relație cu țara noastră, având și proprietăți în România, devine Rege al Marii Britanii.

De altfel, Regele Charles al Marii Britanii a și transmis un mesaj în urma decesului Reginei Elisabeta:

„Moartea iubitei mele Mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și toți membrii familiei mele. Deplângem profund trecerea în neființă a unui suveran prețuit și a unei mame mult iubite. Știu că pierderea ei va fi profund simțită prin țară, Tărâmuri și Commonwealth și de către nenumărații oameni din jurul lumii. În timpul acestei perioade de doliu și schimbare, familia mea și eu vom fi mângâiați și susținuți de cunoașterea respectelui și a afecțiunii profunde în care Regina a fost atât de mult prețuită”.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.