Problemele majore din domeniul asistenței sociale, dezbătute de DGASPC, împreună cu reprezentanții primăriilor din județul Arad

Social

Scris de Arad Obiectiv

O întâlnire de lucru a conducerii Consiliului Județean Arad și a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad cu reprezentanții primăriilor din întreg județul, primari, viceprimari, administratori publici, secretari generali și asistenți sociali, a avut loc marți.

Au fost dezbătute problemele majore la ora actuală din domeniul asistenței sociale, începând cu modul în care sunt gestionate, monitorizate și rezolvate situațiile de criză, până la întocmirea documentațiilor din dosarele beneficiarilor, fiind anunțate și prezentate, de asemenea, inclusiv noi oportunități de dezvoltare a serviciilor sociale de la nivelul comunităților locale prin programele cu finanțare europeană, în vederea creșterii calității vieții acestora.

„Am subliniat astăzi, o dată în plus, importanța tratării tuturor cazurilor cu prioritate zero, cu implicare deplină în gestionarea și monitorizarea problemelor sociale ale oamenilor ajunși în situație de risc social sau dificultate, la nivelul fiecărei comunități în parte. Prin specialiștii noștri oferim întotdeauna tot sprijinul și experiența noastră atunci când comunitățile ne cer să intervenim. Avem aceleași așteptări, însă, atunci când vine vorba de serviciile publice de asistență socială. Apreciem faptul că județul Arad a fost dintotdeauna un exemplu la nivel național în ceea ce privește parteneriatul cu UAT-urile”, declară Erika Stark, director general al DGASPC Arad.

Șefii serviciilor din subordinea instituției, aflate în directă legătură cu comunitățile locale, au făcut prezentări ale noutăților legislative din domeniul de resort și au răspuns punctual întrebărilor venite din partea asistenților sociali care lucrează în primăriile din județ.

Aceasta este cea mai mare întâlnire de lucru organizată de DGASPC Arad cu reprezentanții primăriilor din județ în anul 2022 pe tema vastei problematici a asistenței sociale.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.