Problemele la noua Arenă „Francisc Neuman” persistă și sunt destule

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

Conducătorul clubului UTA, Alexandru Meszar, a vorbit joi, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc într-una din sălile noii Arene „Francisc Neuman”, chiar despre problemele pe care stadionul le are și cu care clubul se confruntă în momentul de față.

Acesta a dat asigurări că UTA va juca toate meciurile din această toamnă pe noul stadion.

„Vom juca toate meciurile din această toamnă pe Arena Francisc Neuman, unde într-adevăr sunt probleme, ne confruntăm zi de zi cu ele. Cea mai mare și actuală problemă este statutul acestui stadion, care în momentul de față este al constructorului. Constructorul urmează să-l predea Primăriei la o dată necunoscută. Primăria îl va preda Reconsului tot la o dată necunoscută. Între timp, noi îl folosim parțial. Reconsul poate ni-l predă nouă tot la o dată necunoscută, dar între timp noi trebuie să căutăm funcționalitate pentru acest stadion. Adică să identificăm spații, să schimbăm destinația spațiilor, modificăm geamuri, uși, pereți, iar aceste lucruri nu pot fi făcute fără acordul unui proprietar. Deci, noi trebuie să cerem acordul proprietarului. Cui? Încă nu știm”, a explicat Alexandru Meszar.

Întrebat ce anume împiedică recepția stadionului de către Primărie, acesta a răspuns că: „Nu știu să vă spun. Noi știm doar cu ce probleme ne confruntăm zi de zi. Nu avem un instructaj făcut. Avem și probleme de sonorizare. Noi căutăm soluții și căutăm și finanțare. Am și identificat finanțare pentru intervențiile strict necesare, cum ar fi chiar și sonorizarea. Ce avem acum este o sonorizare de linie, doar pentru anunțuri, deci nu poți să pui muzică, să pui un imn al echipei sau atmosfera. Am găsit soluții și pentru pereți și pentru geamuri, atât financiare, cât și tehnice, dar deocamdată nu pot fi executate, fiindcă ai nevoie de o aprobare chiar și pentru a da o gaură. În același timp, situația de față împiedică și amenajarea unei saune, bazin, spălătorie, magazie și multe altele, lucruri necesare pentru recuperarea echipei. 

Probleme și cu cardurile abonaților

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Meszar a ținut să mulțumească fanilor care și-au achiziționat abonamente pentru acest sezon, conștienți fiind că nu se știe exact când vor avea acces și suporterii pe stadioane. Totuși, acesta a explicat că inclusiv cu aceste abonamente, mai exact cu cardurile pe care abonații ar trebui să le primească.

„Toți cei care și-au achiziționat abonamente pentru acest sezon și cărora le mulțumim pentru că au făcut acest efort, știind că stadioanele sunt închise, când va avea echipa de baschet ICIM meciuri acasă și când vor fi cu public, pe baza acelor carduri vor avea acces. Cardurile sunt gata, dar nu le putem înmâna suporterilor, pentru că ele trebuie activate. De activat nu pot fi activate, decât cu softul care există la stadion și care încă n-a fost predat nimănui. Deci, am intrat din nou într-un cerc vicios care pare să nu se mai termine. Dacă meciurile s-ar disputa cu suporteri, noi, clubul, am avea o mare problemă de organizare. Dacă acest soft care este undeva, dar nu știm unde, nu va fi implementat, abonații ar intra doar pe baza acelor dovezi pe care noi le-am eliberat la momentul achiziționării abonamentelor”, a explicat Alexandru Meszar.

Gardul din fața stadionului va fi dat jos

O noutate pe care Alexandru Meszar a oferit-o face referire la gardul amplasat în partea din față a Arenei „Francisc Neuman” și despre care conducătorul UTA-ei spune că va fi demontat.

„Ieri am participat la o ședință comună cu un reprezentant al Primăriei și cu proiectantul stadionului. Va fi demontat gardul din fața clădirii principale. Motivul este că acel gard a avut un feedback negativ și pentru că nu are nici un rol. La propunerea noastră, în fața stadionului va fi o piațetă, cu bănci, cu jardiniere de flori și așa mai departe”, a explicat Meszar.

Totuși, nu se știe exact când va fi demontat acel gard și când vor fi demarate lucrările pentru reamenajarea zonei.

De menționat ar fi și că noua arenă „Francisc Neuman” este omologată doar temporar, pentru o perioadă de 60 de zile. Ce va fi pe mai departe, nu se știe, așa cum nu se știu o mulțime de lucruri, deocamdată.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.