Primăria Arad anunță acțiuni de dezinsecție pe săptămâna viitoare

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

O nouă acţiune de dezinsecţie şi de deratizare este programată să aibă loc la începutul săptămânii viitoare, potrivit reprezentanților Primăriei Municipiului Arad.

Tratamentul de dezinsecţie se va aplica pe domeniul public şi privat al municipiului Arad, în perioada 10-13 august 2020, între orele 21:00-05:00, iar cel de deratizare, în aceleași zile, dar între orele 10:00 -17:00. Ambele tratamente se vor aplica în funcţie de condiţiile meteorologice.

Substanţa folosită în acţiunea de dezinsecţie este EXIT 100 EC – insecticid lichid concentrat, cu spectru larg de acţiune, destinat combaterii insectelor zburătoare (ţânţari –Culex Pipiens, Aedes, Albopictus; muşte –Musca Domestică) şi târâtoarelor (gândaci de bucătărie –Blatella germanica, Blatta Orientalis).

În cazul deratizării, produsul biocid utilizat este VARAT BLOCK.

Ambele produse sunt avizate de Ministerul Sănătăţii.

Activitatea de deratizare va fi derulată în colaborare cu S.C. TOP S.A. și vor fi vizate suprafețe exterioare deschise: zonele verzi din parcuri, aliniamentele stradale, zonele căminelor de vizitare ale rețelei de canalizare pluvială, zonele de depozitare ale gunoaielor menajere, zonele din proximitatea piețelor (Piața Fortuna, Piața Miorița. Piața Alfa, etc) precum și suprafețele interioare din clădirile aflate în subordinea Primăriei Municipiului Arad.

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi pe cel privat. Pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Arad, să efectueze tratamente de dezinsecţie pe păşuni, în depozite de anvelope uzate, subsoluri, casa scării de la blocuri etc în paralel cu acțiunile municipalității.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.