miercuri, 19 iunie, 2024

Premierul Slovaciei a fost împușcat. Acesta este în stare gravă

Distribuie articolul

Robert Fico, premierul Slovaciei, a fost împușcat astăzi, în orașul Handlova, fiind trasportat de urgență la spital, potrivit euronews.ro.

În vârstă de 59 de ani, Robert Fico ar fi fost îmușcat de mai multe ori, imediat după ședința de guvern. Potrivit sursei citate, Ministerul de Interne din Slovacia a confirmat că ar fi vorba despre o tentativă de asasinat, suspectul principal fiind un bărbat de 72 de ani.

De altfel, pe pagina oficială de Facebook a lui Robert Fica a fost postat următorul mesaj: „R. Fico a fost asasinat atăzi. Acesta a fost împușcat de mai multe ori și în acest moment viața îi este pusă în pericol. În acest moment este transportat cu un elicopter la Banská Bystrica, pentru că ar dura prea mult să fie adus la Bratislava, dată fiind necesitatea acută a procedurilor. Următoarele câteva ore sunt decisive”.

În următoarele ore de la întâmplarea nefericită, mai mulți politicieni importanți din Slovacia, dar și din întreaga Uniune Europeană, au transmis mesaje prin care aceștia condamnă atacul asupra premierului slovac.

Robert Fico este un politician cu experiență, fiind la al patrulea mandat în funcția de premier, în trecut acesta ocupând mai multe funcții importante, printre care și cea de ministru al Justiției.

Născut pe 15 septembrie 1964, în orașul Topoľčany, în regiunea Nitra, în perioada în care Slovacia și Republica Cehă formau Cehoslovacia, Fico este căsătorit și are un fiu.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți