Peste zece milioane de lei pentru extinderea Unității de Primiri Urgențe

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean va costa peste 10,5 milioane de lei. Lucrarea va fi realizată de Consiliul Judeţean Arad, iar consilierii județeni au aprobat astăzi noii indicatori de preţ. „Am actualizat bugetul investiției, ca urmare a creșterii prețurilor în construcții pentru materiale și echipamente ca efect al pandemiei și al altor influențe economice independente de voința noastră. Extinderea Unității de Primire Urgențe este un proiect absolut necesar, care trebuie finalizat, pentru că avem nevoie de o unitate modernă și eficientă, dotată corespunzător pentru a face față urgențelor din întreg județul”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Investiţia conduce la atingerea obiectivului general de dezvoltare de ansamblu al SCJUA. După ce s-a reabilitat/modernizat vechiul amplasament în suprafață de 615 mp și s-a realizat un spațiu nou în suprafață de 617 mp, secția U.P.U. a ajuns să dispună de un spațiu de 1.232 mp. Amplasarea U.P.U. la parterul corpului principal (construit în anii 1980-1981 în conformitate cu standardele, normativele în vigoare și adaptat la tehnologiile de investigație și tratament disponibile la momentul respectiv) a oferit un spațiu insuficient desfășurării activităților medicale la standarde actuale deoarece nu se asigură spațiile și circuitele funcționale necesare desfășurării activităților medicale în conformitate cu normele de funcționare și igienă în vigoare.

Achiziția publică din luna decembrie 2021, pentru atribuirea contractului având ca obiect: Execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Extinderea Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Etapa a II-a” a fost anulată deoarece nu a fost depusă nici o ofertă. Noua valoare a lucrărilor urmărește să asigure o participare mai largă a firmelor de execuție și implicit existența unei concurențe care face posibilă atribuirea lucrărilor pentru un nivel de execuție calitativ ridicat.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.