Peste 130 de sancțiuni, în valoare de peste 30.000 de lei, date de polițiștii arădeni numai pentru nepurtarea măștii de protecție.

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În ziua de 02 noiembrie 2020, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii arădeni, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost verificate 276 societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 102 mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 138 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 30.250 de lei, toate pentru nepurtarea măștii de protecție.

Reamintim cetățenilor că purtarea măștii de protecţie este obligatorie în mijloacele de transport în comun și spațiile publice închise. De asemenea, funcție de incidența cumulată a cazurilor, în unele localități este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice deschise. Sancțiunea pentru nerespectarea acestei măsuri, prevăzută de Legea 55/2020, este amendă între 500-2.500 de lei.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.