Pesta porcină africană a ajuns și la Curtici. Au fost descoperite două focare

Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

Scriam ieri (vineri) că inspectorii sanitar veterinari au descoperit un focar de pestă porcină africană la o fermă din apropierea localității arădene Șiria. Însă despre ce s-a descoperit la Șiria și ce măsuri au fost luate de către autorități puteți citi aici: Focar de pestă porcină la o fermă de lângă Șiria. Autoritățile avertizează cetățenii care cresc porci să respecte anumite măsuri.

Ei bine, alfăm că două astfel de focare de pestă porcină africană au fost descoperite și pe raza localității Curtici. Anunțul a fost făcut chiar de către primarul Bogdan Ban, care, pe lângă anunțul potrivit identificarea celor două focare, roagă cetățenii să respecte măsurile impuse de către Centrul Local de Combatere a Bolilor Arad, pentru ca boala să nu ajungă să se răspândească și mai mult în Curtici, dar și în localitățile învecinate.

Aflăm de la primarul Bogdan Ban că personalul ANSVSA Arad a început, de ieri, recensământul tuturor gospodăriilor care dețin porci domestici, în vederea prevenirii și extinderii îmbolnăvirii animalelor cu pestă porcină africană.

„Vă rugăm să prezentați date reale privind numărul de capete de porci domestici pe care îi dețineți în gospodărie și, dacă ați întâmpinat probleme în privinaț sănătății acestora, în momentul în care personalul ANSVSA Arad vă va contacta. Vă mulțumim! Doamne ajută”, este apelul primarului orașului Curtici, Bogdan Ban, către cetățeni.

De asemenea, a fost întocmit și un Plan de măsuri pentru intervenția în focarele de pestă porcină africană care evoluează în localitatea Curtici, județul Arad, document pe care îl puteți consulta cu un singur click aici: Măsuri Pesta Porcină – Curtici.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.