Percheziții în județele Arad și Alba, după ce mai multe persoane au furat combustibil și materiale de construcții de peste 500.000 de lei de la o firmă

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Ieri dimineață, polițiștii orașului Lipova au pus în executare 8 mandate de percheziție domiciliară, la mai multe persoane cu vârste cuprinse între 41 și 53 de ani, bănuite de furt calificat, în județele Arad și Alba.

Din cercetări a reieșit că, începând din 2019 și pană în luna aprilie, persoanele bănuite ar fi sustras materiale de construcții, fier și prefabricate metalice de la o societate comercială specializată în contrucția de căi ferate de mare viteză.

În urma perchezițiilor au fost ridicate și indisponibilizate, materiale de construcții (Geo-gril, aproximativ 10.000 m2, Geo-textil, aproximativ 10.000 m2), fier și prefabricate metalice (aproximativ 20 tone, grilaje metalice, schele metalice). De asemenea și sumele de 23.585 euro, 52.465 lei, 3130 dolari, 100 lire și 364.000 forinți, și 74 de pachete țigarete, de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător.

Prejudiciul creat este de aproximativ 500.000 de lei, acesta fiind parțial recuperat și restituit societății comerciale.

În urma activităților desfășurate, au fost reținute 4 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând a fi prezentate Judecătoriei Lipova cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Polițiștii continuă cercetările, în vederea probării întregii activități infracționale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul pentru Operațiuni Speciale Arad.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Poliției Orașului Câmpeni-I.P.J.Alba, precum și criminaliștii și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.