Percheziții în Arad și Bihor, la sediile mai multor firme, pentru înșelăciune, abuz de încredere și spălarea banilor. Prejudiciul: peste 5 milioane de euro

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Național Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Poliţiştii din Bihor efectuează patru percheziții la sediile unor societăți din două județe, ai căror reprezentanți sunt bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul de stat și creditorii cu peste 5 milioane de euro, prin înșelăciune, abuz de încredere și spălarea banilor.

În cursul zilei de astăzi, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, efectuează patru percheziții domiciliare, în județele Bihor și Arad, la sediile unor persoane juridice, în cadrul unui dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, abuz de încredere prin fraudarea creditorilor și spălarea banilor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 – prezent, reprezentanții a trei societăți comerciale din județele Bihor și Arad ar fi creat mai multe mecanisme frauduloase cărora le-ar fi dat o aparență de legalitate, prin încheierea unor contracte de prestări servicii financiare, care ar fi pus creditorii (bugetul de stat și furnizorii) în imposibilitatea recuperării debitelor pe calea executării silite în situația neplății obligațiilor fiscale și a bunurilor/serviciilor contractate, totul în scopul ascunderii disponibilităților bănești rezultate din activitatea de comerț desfășurată.

În acest sens, toți banii rezultați din activitatea curentă a celor trei societăți ar fi fost încasați direct de către o altă firmă din același grup de societăți, cu sediul în municipiul Oradea, fără a mai ajunge în casieriile sau conturile bancare proprii ale societăților.

Ulterior, banii ar fi fost folosiți discreționar, în funcție de propriile interese, acumulându-se astfel, în sarcina celor trei societăți, datorii foarte mari față de stat și față de furnizori.

Prejudiciul total estimat, cauzat bugetului consolidat de stat și creditorilor, este, în acest moment, de peste 5 milioane de euro.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii activități infracționale

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.