joi, 30 mai, 2024

Panică la o școală din Arad, unde un profesor a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Ce se întâmplă cu elevii, profesorii și cursurile

Share

Panica s-a instaurat duminică printre cadrele didactice, elevii și părinții Școlii Gimnaziale „Aron Cotruș” din municipiul Arad, după ce o doamnă profesor a fost depistată pozitiv la testul COVID-19.

Din informațiile obținute pe surse de Arad Obiectiv, ar fi vorba despre un cadru didactic ce predă la mai multe clase de gimnaziu. Astfel, la noi a ajuns ieri un mesaj al unuia dintre diriginții uneia dintre clasele de la Școala Gimnazială „Aron Cotruș”, care transmitea părinților, prin intermediul unui grup de WhatsApp, faptul că copiii lor vor intra în izolare, în urma depistării pozitive a unui cadru didactic.

În continuare vă prezentăm și mesajul respectiv:

„Buna ziua. Sunt _______, noul diriginte al clasei ____. Imi pare rău că primul anunț pe acest grup este unul nefericit. În urma testării pozitive a unui cadru didactic la testul Covid 19 școala a trecut în scenariul roșu iar în urma anchetei DSP, finalizată sâmbătă seară, cadrele didactice și elevii de la gimnaziu care au fost la școală în prima săptămână intră în izolare din data de 19.09.2020 până în 02.10.2020 inclusiv.
Datorită numărului mare de cazuri luate în evidență de DSP ni s-a dat dirigintilor misiunea ingrată de a vă anunța faptul că copilul dumneavoastră se află în izolare, ceea ce presupune că:
Dacă părăsește locuința sunteți pasibil de amendă. Familiile nu intră în izolare, doar elevul.
În casă ar trebui respectate măsuri de igienă sporite, de distanțare și, pe cât posibil, de izolare a persoanelor cu risc de complicații.
Trebuie anunțat medicul de familie de faptul că copilul se află în izolare.
În caz de apariție a vreunui simptom se anunța medicul de familie sau 112.
S-ar putea ca poliția să verifice prin sondaj (mă cam indoiesc, având în vedere nr mare de cazuri) dacă este respectată izolarea la domiciliu. Dacă adresa unde se locuiește nu corespunde cu adresa din buletin sau cu adresa de reședință ar trebui anunțat DSP-ul”, le-a transmis unul dintre diriginți, părinților elevilor săi, printr-un mesaj postat pe un grup de WhatsApp.

În această dimineață, Arad Obiectiv a luat legătura cu șeful Inspectoratului Școlar Județean Arad, profesorul Marius Göndör, pentru a vedea exact despre ce este vorba. Acesta ne-a explicat că, din informațiile sale, elevii nu vor intra în izolare, dar că una dintre clădirile respectivei școli va fi suspendată, iar cursurile de la respectivele clase vor fi mutate în sistem online.

„Este vorba despre o clădire a școlii Aron Cotruș, cea în care își desfășoară cursurile elevii de gimnaziu. În acest moment, eu nu știu nimic despre o eventuală izolare a elevilor, pentru că asta o decid cei de la Direcția de Sănătate Publică, iar eu nu am nimic în scris de la DSP în acest moment în acest sens. Ce pot să vă spun însă, este că da, școala a trecut în scenariul roșu, după ce o doamnă profesor a fost depistată pozitiv și că toate clasele de gimnaziu trec în online. Acestea sunt deciziile de care știu eu în acest moment”, a explicat pentru Arad Obiectiv, șeful Inspectoratului Școlar Județean Arad, profesorul Marius Göndör.

În urma discuției avute cu șeful ISJ Arad, am luat imediat legătura cu șeful DSP Arad, Horea Timiș. Acesta din urmă se află în concediu, însă ne-a făcut rapid legătura cu unul dintre consilierii săi pentru a primi toate datele necesare în legătură cu acest subiect.

„Așa este, a fost depistat un caz pozitiv la unul dintre cadrele didactice și, conform ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, persoanele care au intrat în contact direct cu respectivul cadru didactic vor intra în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. În același timp, cursurile de la zece dintre clasele instituției de învățământ, adică întregul corp de clădire, vor fi suspendate”, ne-a explicat Darko Voștinar, consilier al directorului executiv al DSP Arad.

Mergând pe ideea că unul dintre diriginți le-a spus părinților că elevii vor intra în izolare, am insistat pe acest aspect, pentru a lămuri lucrurile, iar Darko Voștinar a răspuns în felul următor: „În adresa noastră este specificat faptul că vor fi izolate cadrele didactice cu care respectivul profesor a intrat în contact, nu și elevii. În cazul în care anchetele DSP scot la iveală faptul că a avut contact și cu alte persoane, la rândul lor aceste persoane vor intra în izolare”.

Așadar, concluziile sunt următoarele:

– activitatea se suspendă în clădirea Școlii „Aron Cotruș” în care își desfășoară cursurile elevii de la gimnaziu;

– cursurile se vor muta în online;

– cadrele didactice care au intrat în contact cu respectiva profesoară depistată pozitiv cu COVID-19 vor intra în izolare la domiciliu;

– elevii nu vor intra în izolare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți