vineri, 14 iunie, 2024

„Open Days” la Pediatrie II

Distribuie articolul

„Actualități în tulburările de tranzit intestinal la copii” este tema abordată în cadrul evenimentului științific de tip OPEN DAY  organizat la Secția Pediatrie II a Spitalului Clinic Județean Arad, sub egida Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Prelegerea s-a adresat  studenților la Medicină din ani mari, medicilor rezidenți și specialiști de Medicină de Familie și Pediatrie, aducând date recente de abordare și terapie a constipației cronice la copil, presărată cu  prezentări de caz. Evenimentul a fost susținut de S.L. Dr. Simona Luminița Dumitra, coordonatoarea Disciplinei de Pediatrie-Puericultură a Facultății de Medicină din cadrul UVVG.

„Aceste întâlniri medicale le consider ca agape medicale în care împărtășim experiențe, căutăm împreună răspunsuri, dezbatem protocoale noi și vechi, țintind spre un limbaj comun medical și o atitudine complexă în care copilul bolnav trebuie abordat integrativ, în echipă. Constipația este una din cele mai frecvente cauze de adresabilitate în serviciile medicale, uneori greșit interpretată și subdiagnosticată, de cauze diferite, actual legată mult de alergiile alimentare, care necesită o terapie în trepte, de lungă durată, cu o echipă complexă de medici – de familie, pediatru, chirurg, neurolog, psihiatru, psiholog și cu aportul  și suportul  familiei. Sperăm că aceste evenimente medicale cu diferite tematici să ne permită să învățăm împreună, unii de la alții, de la studenți la profesori”, a declarat Dr. Simona Luminița Dumitra.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți