OMS cercetează să vadă de unde a pornit coronavirusul. E posibil să nu fi plecat din Wuhan

Internațional

Scris de Arad Obiectiv

Potrivit directorului departamentului de urgențe din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Mike Ryan, citat de către agenția de presă Agerpres, există supoziții că virusul COVID-19 s-ar putea să nu fi pornit în toată lumea din orașul chinez Wuhan.

În acest sens, oficialul OMS anunță cercetări și studii pentru a veadea care este cu exactitate locul de origine al noului coronavirus. Totodată, OMS vrea să depisteze exact și speciile care au transmis virusul la oameni.

„Faptul că semnalul de alarmă s-a declanşat acolo nu înseamnă neapărat că acela este locul în care boala a trecut de la animale la oameni”, a declarat Mike Ryan, directorul departamentului de urgenţe din cadrul OMS, citat de Agerpres.

Totodată, se pare că o echipă internațională de experți va fi alcătuită de Organizația Mondială a Sănătății și China și trimisă în Wuhan, unde ar urma să aibă loc ample cercetări.

Citește mai multe cu un singur click aici: Agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.