OMS cercetează să vadă de unde a pornit coronavirusul. E posibil să nu fi plecat din Wuhan

Internațional

Scris de Arad Obiectiv

Potrivit directorului departamentului de urgențe din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Mike Ryan, citat de către agenția de presă Agerpres, există supoziții că virusul COVID-19 s-ar putea să nu fi pornit în toată lumea din orașul chinez Wuhan.

În acest sens, oficialul OMS anunță cercetări și studii pentru a veadea care este cu exactitate locul de origine al noului coronavirus. Totodată, OMS vrea să depisteze exact și speciile care au transmis virusul la oameni.

„Faptul că semnalul de alarmă s-a declanşat acolo nu înseamnă neapărat că acela este locul în care boala a trecut de la animale la oameni”, a declarat Mike Ryan, directorul departamentului de urgenţe din cadrul OMS, citat de Agerpres.

Totodată, se pare că o echipă internațională de experți va fi alcătuită de Organizația Mondială a Sănătății și China și trimisă în Wuhan, unde ar urma să aibă loc ample cercetări.

Citește mai multe cu un singur click aici: Agerpres.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.