„Oameni noi în politică”: USR îl propune pe Vasile Cătană pentru postul de subprefect. Nimeni altul, decât fostul vicepreședinte al PSD Arad și candidat USL

Politic

Scris de Andrei Fuliaș

Nimeni nu a mărșăluit în politică pentru sloganul „Oameni noi în politică” așa cum au făcut-o cei de la USR. Nimeni! Și s-au ales probabil și cu bătături pe piepturi, de câte cărămizi au spart și câți pumni au izbit în timp ce promovau acest slogan. Însă, în realitate, lucrurile nu stau mai deloc așa cum sunt pretinse a fi. Și nu credem că e necesar să mai amintim de nume sonore din USR Arad care, înainte de a se sui pe caii ăi mai mari ai demnității publice, au cochetat cu alte partide sau partidulețe.

Și parcă nu chiar așa de mare ne-a fost mirarea atunci când am auzit că nici propunerea USR Arad pentru funcția de subprefect al județului nu-i un nume tocmai nou printr-ale politichiei locale. Ba dimpotrivă, omul a fost – am zice noi – destul de bine înfipt și înainte de a ajunge „om nou în politică”.

Mai exact, auzim chiar din gura lor, a celor de la USR Arad, că „propunerea filialei pentru poziția de subprefect este domnul Vasile Valer Cătană”.

„Licențiat în administrație publică și … bla bla bla…, a fost implicat la nivel local și național în activitatea de dezvoltare a filialelor locale”, ne mai spun cei de la USR, încercând să-l „picteze” frumos pe domnul Cătană, uitând însă să ne prezinte ceva ce noi considerăm că e (destul de) esențial în activitatea sa politică.

Trebuie să recunoaștem că, deși Vasile Cătană este consilier județean, evident, ales tot pe listele USR, la momentul infiltrării acestuia pe o listă stufoasă, atenția nu ne-a fost atrasă câtuși de puțin. Adică, dincolo de faptul că unii dintre noi considerăm funcția de consilier județean la fel de importantă precum cea de paznic al CJ-ului, ba chiar mai puțin, fiindcă oamenii ăia de la pază măcar și fac ceva, funcția de subprefect parcă ne-a atras puțin atenția, iar numele lui Vasile Cătană ne suna cumva melodios în minte.

Și atunci, am început cu „Băi, de unde-l știu pe omul ăsta? Unde am mai auzit de el?”. Și, într-o clipită, mi-am amintit, fiindcă, deși încă n-am ajuns la kilogramele unui elefant, măcar la memorie ne asemănăm. Iar la cea vizuală, sunt „campion pe sate”, cum s-ar zice.

Băi, nene, parcă țin minte că l-am văzut pe domnul ăsta pe scena teatrului din Arad. Dar, nu în calitate de actor. Iar asta nu fiindcă el n-ar putea să joace în oarece piese, ci din cauza faptului că eu nu-s chiar atât de cult și nu frecventez Teatrul Clasic pe cât ar trebui (Să mă ierți, maestre Zoli Lovas, dar eu te apreciez oricum!). Dar, da, eram convins că de pe scena teatrului îl știu, însă de la o întrunire de partid. Una la care am participat, în calitate de ziarist, jurnalist, fotograf, scribălău, ce vreți voi.

Și, cum nici elefanții nu țin minte chiar tot-tot, ce uităm noi, își amintește fratele Google. Apăi, ce-avem noi aici? Pe domnul Vasile Cătană, prin martie 2013, proaspăt ales vicepreședinte al Organizației Municipale a PSD Arad, sub „tutela” deputatului Flavius Măduța. Vezi tot articolul cu un click AICI!

Trei click-uri și două scroll-uri mai jos, dăm de un alt articol, cu vreo zece lunișoare mai vechi, unde avem lista de candidați a USL (da, USL, nu USR, că cei de pe urmă nu existau pe atunci, cel puțin nu sub forma asta și nu în partidul ăsta) pentru Consiliul Local al Municipiului Arad.

Ei bine, pe această listă, la poziția cu numărul 18, ghiciți cine se regăsea? Da, evident că ați ghicit. Este vorba despre domnul Vasile Cătană, cu un mare PSD în dreptul lui. Vezi tot articolul cu lista cu un click AICI!

Așadar, în final, ce ne mai poate rămâne de spus, decât: Dați-i domnilor, înainte, cu „oamenii noi”! Adică, să nu fim înțeleși greșit, că n-avem nimic cu faptul că sunt promovați anumiți oameni sau anumite figuri familiare pe scena politică, nici cu Vasile Cătană (fiindcă nu-l cunoaștem atât de bine), dar măcar să nu ne luați de proști și nu pretindeți altceva.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.