duminică, 21 iulie, 2024

O nouă alianță politică „împotriva naturii” s-a născut la Arad. PSLC este formula în care PSD și PNȚCD reușesc să stea la braț la braț la alegeri

Distribuie articolul

Probabil că marți, în jurul amiezii, Corneliu Coposu și Ion Rațiu s-au învârtit de pe o parte pe cealaltă, în morminte. De ce? Păi, pentru că atunci, la Arad, cei care teoretic ar fi urmașii celor doi mari oameni politici, cei care reprezintă ce-o mai fi rămas din PNȚCD, semnau o alianță electorală împreună cu PSD și ALDE. Nădăjduim că nu puțini sunt cei care își mai amintesc întâmplările petrecute imediat după Revoluție pe scena politică românească, astfel că n-o să intrăm prea mult în detalii despre cauza care ne face să afirmăm că această alianță politică pare oarecum „împotriva naturii”. Dar, vorba românului, morții cu morții, iar vii cu vii.

Astfel, cum spuneam, marți, la Arad, filiala județeană a PSD Arad, condusă de Mihai Fifor, a semnat o alianță electorală cu ALDE Arad, formațiune reprezentată de Daniel Trifon, respectiv cu un PNȚCD Arad, reprezentat de Octavian Miclea. Alianța proaspăt înființată se va numi Platforma Social-Liberală Creștină (PSLC – dar mai bine nu pronunțați prescurtarea, că vă scrântiți limba).

Ei bine, PSLC va fi alianța care va susține candidaturile social-democraților Mihai Fifor și Ruben Budău la fotoliile de primar al Municipiului Arad, respectiv președinte al Consiliului Județean Arad. În ceea ce îl privește pe Ruben Budău, candidatul la CJA, mărturisim că nu-l cunoaștem, că n-am auzit de el până acum, că nu ne facem nici mea culpa pentru asta, deși poate să fie un om de toată isprava, însă cert e că Iustin Cionca poate dormi liniștit până după alegeri, fiindcă celelalte partide îl vor președinte.

Probabil că vă întrebați, la fel ca și noi, de ce PSD s-a dus într-o alianță cu ALDE și PNȚCD, în loc să meargă singur. La întrebarea aceasta a răspuns chiar liderul PSD Arad, Mihai Fifor: „Pentru că e nevoie de o o echipă cât mai mare pentru a intra în luptă împotriva grupării Falcă, ce a căpușat Aradul în ultimii 16 ani”. Bine, așa o fi, dar noi, ca oameni care măcar am votat la alte câteva rânduri de alegeri, ne întrebăm care-o fi plusul pe care ALDE și PNȚCD îl aduc în alianța asta, cu excepția mai multor litere scrise pe afișele de campanie? Dar n-‘om fi noi cunoscători a toate cele și poate undeva există o logică, dar ‘om trăi ș-‘om vedea.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți