Nikola, țeapa auto a mileniului?

Opinii

Scris de Arpi Nistor

Trevor Milton a jucat o carte mare, prezentând un camion al viitorului, cu Zero emisii toxice. Și chiar ar fi cu Zero, dacă am avea doar drumuri în pantă.

De ce spun asta? Pentru că firma a făcut un clip de promovare, în care prezentau un camion superb, dar care, ca orice alt lucru, era prea frumos ca să și fie adevărat.

Un fost angajat a dezvăluit că videoclipul era o șmecherie. Nikola a făcut ca tractorul să fie tractat în vârful unui deal și pur și simplu l-au filmat rulând în josul dealului.

Acesta este clipul:

Dar asta nu e tot! Trevor a anunțat că dețin o tehnologie revoluționară pentru a fabrica acumulatori și și-a numit pe fratele, Travis, în funcția de: „Director de producție și infrastructură de hidrogen”.

Experiența anterioară a lui Travis pare să fi constat, în mare parte, în turnarea căilor de acces din beton și efectuarea de lucrări de subcontractor la renovarea locuințelor din Hawaii. Deci o persoană cu pregătire adecvată, care să răspundă de un proiect inexistent.

Trevor a susținut și că sediul central al Nikola are 3,5 megawatti de panouri solare pe acoperiș, producând energie. Fotografiile aeriene ale acoperișului și rapoartele media ulterioare arată că presupusele panouri nu există.

Reporterii de investigații au publicat și fotografii din culise, care arată că Nikola avea un cablu de electricitate, condus pe sub scenă până în camion, pentru a susține în mod fals că sistemele electrice sunt funcționale.

Partea faină: General Motors a mușcat momeala, achiziționând 15% din pachetul de acțiuni (aproximativ 2 miliarde dolari) al acestui minunat Unicorn Roz.

Un subiect de urmărit, căci încep să cadă capete, nu se știe cum o vor scăpa din circul ăsta.

Sursa: Hindenburg Research

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.