Muzică bună într-o locație inedită și simpatică – „La băncuțe”

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Cultură

Scris de T.F.

Spectacolele susținute de Filarmonica din Arad pe „scena” de „La băncuțe” atrage tot mai mult public. Băncuțele s-au dovedit a fi insuficiente, amatorii de muzică bună luând loc inclusiv pe scări, dar și stând în picioare pe faleza Mureșului sau în parc. Într-un spațiu inedit și simpatic, o mică oază de liniște într-un oraș zgomotos, muzica a rezonat în alt mod decât într-o sală de concert. Iar muzica bună atrage la Arad, chiar în condiții de temperatură ridicată.

Vineri seara de la ora 20.00, Filarmonica din Arad a continuat seria concertelor estivale susținute în aer liber cu un nou concert „La băncuțe” în Parcul Mihai Eminescu. „Când zilele sunt cu temperaturi ridicate, serile trebuie răsfățate cu ceva! Ne pregătim cu surprize muzicale pentru întâlnirile cele mai agreabile! Nu ezitați să vă opriți, să vă relaxați și să vă bucurați alături de noi!”. Au spus reprezentanții Filarmonicii din Arad.

Cvartetul Filarmonicii Arad a susținut un concert cu participarea flautistului Constantin Tălmaciu, care a fost și amfitrionul evenimentului, prezentând pe scurt fiecare piesă din repertoriu. Alături de Constantin Tălmaciu pe „Mica Scenă” din parc au mai fost prezenți Cristina Sînmărtinean – vioara I; Greta Niculescu – vioara a II-a; Marcel Cameniță – violă; și Cristina Ungureanu – violoncel. Spectatorii au avut ocazia să participe la interactiv la spectacol ghicind ce piesă se interpretează și autorul. Câștigătorul a fost recompensat cu două bilete la spectacolul de deschidere a viitoarei stagiuni a Filarmonicii din Arad.

Publicul meloman, dar nu  numai, a fost încântat cu mai multe selecții din Strauss, Mozart, Boccherini, Schubert, Bach sau Verdi în spectacolul care a durat puțin peste o oră. Muzica, în special cea clasică, are multe beneficii, de exemplu, poate reduce stresul și stârni creativitatea atât la tineri, cât și la persoanele în vârstă, îmbunătățind în același timp starea de spirit în general. Mai multe studii au arătat cum muzica ajută la anumite locuri de muncă. „Efectul Mozart a arătat cum chirurgii care operează în timp ce ascultă Mozart sau Bach își pot crește performanța cu până la 11%„.

Muzica clasică are în general un public „mai în vârstă”, dar acest lucru a fost infirmat de câștigătorul concursului de la spectacolul de vineri seara, acesta fiind un copil! Revenind la publicul foarte numeros, acesta a fost de toate vârstele, predominant fiind persoanele de peste 50 de ani, dar au fost și foarte mulți tineri.

Poate edificator de succesul spectacolului a fost remarca unor tineri la terminarea mini concertului: „De ce nu am venit până acum? O să venim și data viitoare„.

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.