Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova

Internațional

Scris de Arad Obiectiv

Maia Sandu, candidata proeuropeană,  a câștigat la un scor categoric alegerile prezidențiale din Republica Moldova, potrivit rezultatelor oficiale, comunicate de Comisia Electorală Centrală.  Ea devine astfel prima femeie președinte din Republica Moldova și va avea de înfruntat un parlament cu o majoritate ostilă, ceea ce îi face pe mulți comentatori să creadă că e posibil să fie declanșate în următoarea perioadă alegeri parlamentare anticipate, potrivit Digi24.

Rezultatele finale sunt următoarele:

Maia Sandu – 57,75 %

Igor Dodon – 42,25 %

Număr total de alegători:  1.387.392

Este important de menționat și faptul că, cel mai probabil, voturile din diaspora au influențat decisiv rezultatul alegerilor din Republica Moldova. Potrivit cifrelor, numărul de votanți din diaspora a fost unul record pentru vecinii de peste Prut, nu mai puțin de 262.103 moldoveni plecați în străinătate prezentându-se la urne. Dacă ne uităm la scorul obținut de Maia Sandu, putem spune că aceasta efectiv l-a zdrobit pe președintele Igor Dodon în diaspora, obțiând 92,94% din voruei, în vreme ce Dodon a obținut doar 7,06%.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.