duminică, 16 iunie, 2024

Lecție de drept, în acordurile lui Mozart

Distribuie articolul

„Mozart, pentru juriști …  și nu numai” este denumirea unui eveniment  organizat în Aula Cicio Pop a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Avocatul Paul Popovici, cadru universitar  în cadrul Facultății de Științe Juridice a UVVG a dorit să ofere asistenței un altfel de lecție de educație juridică, din perspectivă muzicală.

„Mozart  pentru juriști este o încercare de a apropia  cultura de studenți și  nu numai de studenți, ci de publicul larg iubitor de artă, iubitor de muzică. „Mozart pentru juriști” a plecat de la o idee pe care mi-a sugerat-o doamna grefier Mariana Olaru, aceea de a vorbi studenților despre Mozart. Dar cum să vorbești studenților la Drept despre Mozart când obiectul lor de studiu nu e muzica. Și atunci, fiind cel mai versatil, mai complex  compozitor, am putut sa mă  apropii de studenți cu ilustrarea unor noțiuni a dreptului de autor cu creația lui Mozart. Acesta este de fapt mesajul acestei acțiuni”, a declarat conf. univ. Paul Popovici, organizator al evenimentului.

Evenimentul, caracterizat prin eleganță și rafinament, în acordurile lui Mozart, s-a desfășurat în prezența rectorului UVVG, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci și a conducerii Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Proiectul, inițiat și desfășurat cu succes la Arad, se dorește a deveni un eveniment periodic, organizat și în incinta filialei UVVG din Satu Mare.

(P)

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți