La Pecica, primăria anunță o nouă acțiune de stropire împotriva țânțarilor

Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

Autoritățile pecicane pregătesc în aceste zile o nouă acțiune de dezinsecție în oraș. Este vorba despre o a treia astfel de acțiune, după ce în ultimele săptămâni alte două acțiuni de dezinsecție au avut loc în Pecica și în cele trei sate aparținătoare, ultima dintre aceste acțiuni desfâșurându-se chiar în urmă cu o săptămână.

„Stropirea” împotriva țânțarilor ar urma să aibă loc vineri, începând cu ora 21:00, însă dacă vremea nu va permite acest lucru, reprezentanții Primăriei Pecica anunță că acțiunea va fi mutată sâmbătă sau luni, în funcție de condițiile meteo.

„Având în vedere numărul mare de țânțari din acest an, Primăria Orașului Pecica a luat decizia de a suplimenta numărul acțiunilor de dezinsecție în oraș și în satele aparținătoare. La o săptămâna după acțiunea trecută, vineri, 7 august, se va efectua o nouă dezinsecție, cea de a treia. Stropirea împotriva țânțarilor se va realiza de la sol, începând cu ora 21:00, cu două mașini, atât în orașul Pecica, cât și în satele aparținătoare Turnu, Sederhat și Bodrogu Vechi. Termonebulizatorul transformă soluția împotriva țânțarilor într-o ceață caldă, care asigură o dispersie uniforma și eficientă, pentru combaterea dăunătorilor”, anunță primarul Petru Antal.

În același timp, edilul face apel la cetățeni să își închidă geamurile pe durata acțiunii de dezinsecție, iar pe apicultorii din cele patru localități să ia măsurile necesare pentru a-și proteja albinele.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.