Încă o situație penibilă!? Arena „Francisc Neuman” a rămas fără curent în această dimineață, fiindcă Meszar n-a plătit facturile

Sport Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

Arena „Francisc Neuman” a rămas, în această dimineață, fără energie electrică, vreme de câteva ore. Mai exact, vorbim despre intervalul orar 08:00 – 11:00, când cei de la Recons, din informațiile noastre, au decis să întrerupă furnizarea cu energie electrică la stadion, din pricina datoriilor mari acumulate.

Astfel, sursele noastre spun că UTA datora Recons în jur de 310.000 de lei, sumă din care clubul ar fi plătit în urmă cu aproximativ o săptămână cam 70.000 de lei. Ei bine, AFC UTA încă mai are de plătit către Recons suma de 240.000 de lei, semn că în ultimele luni s-au tot acumulat datorii către societatea primăriei, care are în administrare Arena „Francisc Neuman”.

Aceleași informații obținute de Arad Obiectiv arată că, recent, pe adresa celor de la Recons ar fi venit o somație din partea furnizorului de energie electrică și, cum Meszar – cel care conduce clubul UTA fără vreo funcție – nu a plătit, cei de la Recons ar fi fost nevoiți să recurgă la astfel de gesturi, de a pune presiune pe club să plătească. De ce s-a ajuns aici? În primul rând, cum spuneam, fiindcă UTA a acumulat cam multe datorii. În al doilea rând, pentru că furnizorul de energie electrică a pus, la rândul său, presiune pe Recons. Cumva, din ce înțelegem, dacă clubul nu plătește, cei de la Recons vor fi nevoiți să plătească din alte fonduri, de care nu știm sigur dacă societatea dispune sau nu. Dacă nu, posibil ca firma care furnizează energia electrică să taie curentul peste tot ce este administrat de Recons.

Ei bine, din ce înțelegem, Alexandru Meszar n-ar fi fost de găsit de către reprezentanții celor de la Recons și nici de către cei de la Primăria Municipiului Arad. Dar cumva nici nu este vreo surpriză, fiindcă Meszar ne-a obișnuit ca, atunci când apare vreo problemă sau atunci când trebuie să aibă vreo poziție, dispare, își închide telefoanele etc. Înțelegem totuși că la club a fost agitație mare în această dimineață, după ce Recons a luat curentul și că un reprezentant al clubului, în speță Codru Grădinariu, a luat legătura chiar cu primarul Călin Bibarț, încercând să-l înduplece pe acesta să le mai dea un răgaz de câteva zile pentru a plăti datoriile către Recons. Vă dați seama… cum ar fi fost ca UTA să se facă de rușine mâine, la partida cu FC Voluntari, și să nu aibă energie electrică la stadion?!

Așa se face că, potrivit informațiilor noastre, Bibarț ar fi acceptat ca cei de la Recons să facă o concesie totuși și să aștepte până săptămâna viitoare pentru plata datoriilor de către AFC UTA. Aceleași surse ne spun că, de fapt, la începutul săptămânii viitoare UTA ar urma să primească banii de la Centrul Municipal de Cultură Arad, adică 1,7 milioane de lei, din care să poată plăti inclusiv datoriile către Recons. Totuși, rămâne de văzut dacă Meszar va plăti întreaga datorie către Recons, dat fiind că UTA se va muta la Oradea de la următoarea partidă considerată pe teren propriu și, totodată, dat fiind că există destule alte datorii pe care le are clubul. Sperăm, totuși, ca UTA să nu se facă de rușine și pe la Oradea și să nu acumuleze și acolo o sumedenie de datorii, când acei oameni te primesc la ei acasă cu brațele deschise. Oricum ar fi, situația de astăzi este una penibilă pentru un club cu blazonul Bătrânei Doamne, pentru un club la ușile căruia bat, de un an și jumătate, investitori cu o potență financiară considerabilă.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.