Gyuszi Balint, antrenorul etapei în Liga 1. Florin Iacob, cel mai bun portar

Sursă imagine: prosport.ro via sportarad.ro

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

Victoria UTA-ei de pe terenul lui Dinamo, de luni seara, a avut mai multe însemnătăți pentru arădeni. În primul rând, este prima victorie a Bătrânei Doamne de la revenirea în primul eșalon fotbalistic din România. Totodată, sunt 12 ani de la ultima victorie a UTA-ei în Liga 1, iar arădenii nu mai câștigaseră pe terenul Câinilor de 53 de ani.

În același timp, victoria din Ștefan cel Mare este prima victorie a lui Gyuszi Balint în prima ligă, în caliate de antrenor. Și, ca totul să fie și mai frumos pentru tehnicianul UTA-ei, acesta a fost desemnat de către reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) drept cel mai bun antrenor al etapei a 5-a.

Alături de Balint, în echipa etapei a fost selectat și portarul Florin Iacob, care de altfel a fost desemnat și omul meciului dintre Dinamo și UTA, având o mulțime de intervenții grele în partida de luni seara.

De menționat ar fi și că, este pentru a doua oară în cele cinci etape când un reprezentant al UTA-ei prinde echipa etapei, prima oară fiind în etapa a 2-a, când în urma meciului de pe teren propriu disputat împotriva celor de la FC Voluntari, mijlocașul Alexandru Albu a fost declarat cel mai bun om de pe teren.

În continuare, vă prezentăm echipa etapei:

PORTAR

Florin Iacob (UTA Arad / 27 de ani) – A avut o prestaţie de zile mari: șapte intervenţii graţie cărora UTA a reuşit prima victorie din acest sezon, o victorie mult aşteptată de către pătimaşii fani arădeni!

FUNDAŞI

Radu Boboc (Viitorul / 21 de ani) – A dominat întreg flancul drept, urcările sale în atac punând mare presiune pe adversari. A contribuit la succesul dobrogenilor cu o pasă de gol.

Paul Iacob (Chindia / 24 de ani) – Folosit în centrul defensivei, acesta a făcut faţă cu brio atacanţilor adverşi. Transferul la Chindia se dovedeşte a fi o mutare inspirată.

Răzvan Patriche (Academica / 34 de ani) – Căpitanul ilfovenilor a fost, din nou, ca un zid în faţa adversarilor! În plus, a marcat golul care a stabilit rezultatul final.

Bryan Nouvier (Sepsi OSK / 25 de ani) – Trimis în teren la startul părţii secunde, a pasat decisiv la ambele reuşite izbutite de covăsneni. A făcut cel mai bun meci în tricolul grupării din Sf. Gheorghe.

MIJLOCAŞI

Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova / 23 de ani) – A fost din nou jucătorul meciului! A marcat un gol, pentru a treia oară în carieră cu capul, şi a oferit o pasă decisivă spectaculoasă lui Koljic.

Pablo Passaglia (Poli Iaşi / 31 de ani) – Mijlocaşul ieşenilor a dominat cu autoritate centrul terenului. A marcat un gol şi i-a oferit două pase decisive lui Andrei Cristea.

Florin Purece (Sepsi OSK / 28 de ani) – Introdus la pauză, şi-a făcut rapid simţită prezenţa pe teren prin golul înscris, reuşită care a readus-o pe Sepsi în joc.

ATACANŢI

Gabriel Iancu (Viitorul / 26 de ani) – A fost omul meciului! A înscris de două ori, ajungând la 13 reuşite în 2020, fiind cel mai bun marcator din acest an calendaristic.

Andrei Cristea (Poli Iaşi / 36 de ani) – Veteranul din atacul moldovenilor a reuşit a doua triplă din carieră (prima în martie 2004, FC Bacău – Universitatea Craiova 4-1). De asemenea, este singurul jucător din ultimii 28 de ani care le-a înscris bucureştenilor trei goluri într-un meci.

Alexandru Măţan (Viitorul / 21 de ani) – Ruben de la Barrera i-a oferit încredere de la început, iar rezultatele sunt vizibile. Contra giurgiuvenilor, acesta a marcat un gol şi a oferit două pase decisive.

ANTRENORUL ETAPEI

Laszlo Balint (UTA Arad / 41 de ani, FOTO) – Şi-a trecut în cont primul succes din carieră în principala competiţie internă, unul istoric şi pentru UTA, echipă care s-a impus pe terenul dinamoviştilor după 53 de ani.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.