În cele din urmă, după săptămâni de jocuri psihologice, UTA și Universitatea Cluj au ajuns, în ultima zi de transferuri, la un acord pentru transferul lui Andrej Fabry la echipa lui Sabău încă din această iarnă. Reamintim că la începutul anului Fabry, intrat în ultimele 6 luni de contract, a semnat cu echipa de sub Feleac o înțelegere valabilă din vară.
Din acel moment au început speculațiile cu privire la o plecare a sa încă din această iarnă la noua sa echipă, plecare condiționată de UTA prin achitarea de către Universitatea a unei sume de bani. În condițiile în care Ioan Ovidiu Sabău nu a pus o presiune explicită asupra conducerii clubului său pentru a-i fi adus jucătorul încă de acum, oferta Universității n-a fost una prea generoasă, cel puțin nu pe placul UTA-ei. Între cele două părți s-a încercat chiar varianta unui schimb de jucători, dar ce a avut U de oferit (mijlocași centrali), nu a avut nevoie UTA, iar ce a avut nevoie Rednic (atacanți) nu a fost dispusă partenera de întrecere să cedeze. În acest timp jucătorul ba era accidentat, ba era revenit la antrenamente dar nu era luat în calcul de către antrenor cu justificarea că elevul său era cu mintea mai mult la viitoarea echipă decât la cea actuală. Până la urmă iată că părțile s-au înțeles pe ultima sută de metri pentru o sumă, se pare, cu patru zerouri. U își are jucătorul încă de acum, Fabry pleacă și el la o echipă care aproape cert va juca în play-off iar UTA e mulțumită și ea că nu a pierdut un jucător important chiar gratis.
De altfel o telenovelă de acest gen nu este o noutate pentru Bătrâna Doamnă în această perioadă a anului. Cazurile Roger, Otele sau Aly Abeid par trase la indigo, cu mențiunea că în respectivele cazuri n-a fost implicată U ci concitadina CFR, iar în ceea ce-l privește pe Otele, acesta și-a dus până la urmă la final contractul cu UTA, spre deosebire de ceilalți doi care au plecat în iarnă, la fel cum o face acum slovacul.
Andrej Fabry a venit la UTA în vara lui 2023 și în acest an și jumătate petrecut la Arad a evoluat în 56 de meciuri oficiale, marcând 9 goluri și oferind 7 pase decisive. Sezonul trecut însă a fost mult mai bun în planul realizărilor și jocului, Rednic nominalizându-l atunci ca fiind, nici mai mult nici mai puțin, decât „cel mai bun decar din țară“. Acest lucru a ridicat și el pretențiile publicului față de slovac, care a intrat în colimatorul suporterilor, nemulțumiți în ultimele luni că Fabry nu reușește să se ridice deasupra nivelului mediocru al echipei. Irascibilitatea jucătorului, care a intrat într-un conflict cu o suporteră a echipei la finalul meciului cu Poli Iași din tur, iar apoi, în partida cu Universitatea Craiova a făcut un gest sfidător la adresa tribunelor, ducându-și degetul la gură în semn de „tăcere“, l-au transformat într-un indezirabil, motiv pentru care și jucătorul era decis să plece cât mai repede de la Arad.
De altfel și relația cu Mircea Rednic a fost una destul de tumultoasă, în acest sens putând să ne aducem aminte de ieșirea jucătorului în meciul cu FC Voluntari din sezonul trecut, când a început meciul ca rezervă, a fost introdus în partea a doua și după ce a marcat golul victoriei i-a adresat antrenorului cuvinte greu de reprodus. Rednic l-a iertat atunci, l-a investit apoi chiar cu banderola de căpitan, însă slovacul pare că nu a învățat prea mult din acea întâmplare.
La fel ca un alt jucător de același profil care a jucat înaintea lui la Arad, este vorba de Desley Ubbink, Andrej Fabry lasă în urmă imaginea unui jucător de calitate, talentat, dar care n-a reușit să facă față presiunii puse asupra sa chiar de ștacheta ridicată prin propriile evoluții și a sfârșit plecând pe ușa din dos, în bună măsură din cauza problemelor de atitudine.