joi, 30 mai, 2024

Făt Frumos – strada pomenirii tuturor sfinților. Ce spun reprezentanții Primăriei despre decaparea asfaltului și când va fi asfaltată strada | Foto

Share

În urmă cu doar câteva zile, mai mulți cititori ne rugau să mergem pe strada Făt Frumos din municipiul Arad și să scriem ceva despre situația asfaltului de pe stradă, fiindcă deja nu mai suportă să treacă zilnic cu mașina și să se gândească temător la ce ar putea să le mai „pice” la mașină din cauza drumului prost, respectiv să pomenească toți sființii și să-i trimită în „vizită” la cei responsabili.

Mai exact, este vorba despre un tronson de câteva sute de metri de pe strada Făt Frumos, bucată de drum ce se întinde de la Calea Aurel Vlaicu și până aproape de intersecția cu strada Poetului. De fapt, până în zona unde tramvaiele fac bucla de întoarcere pentru a reveni spre Calea Aurel Vlaicu.

Ei bine, de o bună bucată de vreme, pe respectivul tronson de drum a fost decapată o parte din asfalt și aproape toți șoferii așteptau refasfaltarea. Asta fiindcă prea puțini sunt cei care știau motivul exact pentru care a fost decapat asfaltul și lăsat așa. Iar dintre cei care cunoșteau motivul, mulți nu puteau să conceapă faptul că rezolvarea durează atât de mult.

Astfel, am adresat Primăriei Municipiului Arad câteva întrebări cu privire la strada Făt Frumos și la asfaltul decapat, pentru a putea expune cititorilor noștri o poziție oficială a celor responsabili.

„Întrucât infrastructura căii de rulare nu permitea circulația noilor tipuri de tramvaie pe ruta respectivă, singura soluție tehnică, până la refacerea infrastructurii, a fost decaparea unui strat de asfalt”, ne-au transmis cei de la Primărie.

Mai pe înțelesul tuturor, reprezentanții primăriei spun că, dacă nu decapau asfaltul de pe strada Făt Frumos, cetățenii din cartierul Aurel Vlaicu nu puteau circula cu tramvaiele Imperio.

„În zona respectivă sunt programate lucrări de refacere atât a liniei de tramvai, cât și a rețelei aeriene aferente Tronsonului II str. Făt Frumos – Buclă Făt Frumos, obiectiv de investiție aflat în faza de elaborare a proiectului tehnic și obținere a tuturor avizelor necesare în acest sens. Asfaltarea părții carosabile va fi posibilă numai după realizarea acestor lucrări. Între timp, se vor căuta soluții de diminuare a disconfortului creat participanților la trafic”, mai spun reprezentanții Primăriei Municipiului Arad.

Așadar, dacă proiectul de refacere a liniei de tramvai este acum în faza de elaborare a proiectului tehnic și obținere de avize, mai avem de așteptat până să circulăm în condiții decente pe strada Făt Frumos, iar asta fiindcă știm prea bine cum stă treaba cu elaborările de proiecte și obținerile de avize… Și aici e implicat tot un sfânt… Sfântul „Așteaptă”. Pentru că știm la fel de bine, nu-i așa(?), cât de greoaie sunt mecanismele din administrația românească, fie ea locală sau centrală.

În același timp, în ceea ce privește căutarea de soluții pentru diminuarea disconfortului creat participanților la trafic, încercăm să ne dăm seama cam ce soluții ar putea să găsească cei de la Primărie, din moment ce ni se spune clar că asfalt nu se poate turna, până când nu se rezolvă treaba cu linia de tramvai. Dacă nu ne învață să plutim în aer, cu mașini cu tot, nu prea vedem ce soluții ar putea găsi. Eventual să desființeze locurile de parcare din zonă și să transforme acel tronson în bandă de circulație, însă atunci apare o altă problemă, fiindcă acele locuri de parcare sunt și așa prea puține.

Până atunci, dragi șoferi, strângeți din dinți și nu dați banii pe prostii, că nu se știe niciodată de ce piese o să mai aveți nevoie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți