EXCLUSIV – Surpriză pe scena politică arădeană! Unul dintre cei mai apreciați primari nu mai vrea să candideze

Politic

Scris de Andrei Fuliaș

Scena politică arădeană oferă astăzi o adevărată surpriză pentru probabil toată lumea. Recunoaștem că, deși ne pretindem o publicație destul de bine informată, informația despre care scriem acum ne-a cam luat prin surprindere.

Mai exact, este vorba despre informația cum că Irina Onescu, unul dintre cei mai tineri, apreciați și cunoscuți primari din județul Arad, „primărița MTV” – cum au botezat-o ziarele atunci când a câștigat primăria de la Petriș, a decis că nu mai vrea să candideze pentru un nou mandat. Vestea ne-a luat prin surprindere și, ca niște jurnaliști serioși ce suntem, am decis să o întrebăm direct pe aceasta dacă informațiile noastre sunt adevărate, respectiv de ce a luat această decizie.

Bună ziua, doamnă primar! La urechile noastre a ajuns o informație potrivit căreia ați fi luat decizia să nu mai candidați pentru încă un mandat la Primăria Petriș. Este adevărat? Cum comentați această informație?

„Informația este corectă, însă nu vreau să dezvălui mai multe în momentul de față”, ne-a spus Irina Onescu.

Numai că noi suntem insistenți din cale-afară și știind că tânăra primar s-a înscris în PNL cu puțin timp în urmă, am săpat mai mult, fiindcă ceva nu se leagă aici.

Totuși, ce veți face în continuare? Se zvonește că veți candida din partea PNL la o altă funcție. Informațiile noastre spun că veți candida, fie la Consiului Județen, fie la Camera Deputaților. Este adevărat? Sau vă doriți să ieșiți din politică? Deși tocmai ați aderat la PNL…

„Arad Obiectiv are informații foarte bune. Promit exclusivitate atunci când voi decide să îmi prezint public poziția referitor la această schimbare din viața mea”, a mai adăugat (încă) primarul comunei Petriș, Irina Onescu.

Acum, rămâne de văzut ce va face Irina Onescu în continuare, acum că a decis să nu mai candideze pentru încă un mandat. Informațiile noastre spun că există anumite calcule potrivit cărora aceasta ar urma să candideze pe listele PNL pentru un post de consilier județean. Însă, din calculele noastre, să devii consilier județean, după ce ai fost primar, ar cam părea un pas înapoi în politică. În același timp, sursele noastre liberale mai spun că pe listele partidului la Camera Deputaților, locul doi va fi ocupat cu siguranță de o doamnă. Acum ne întrebăm dacă această doamnă poate fi chiar Irina Onescu!? Deși există și alte calcule, potrivit cărora locul doi ar urma să fie ocupat de un candidat „iepure”, în persoana tinerei consilier local municipal Patricia Dinga, urmând ca aceasta să fie retrasă odată ce Geaninei Pistru, care s-ar afla pe un loc mai în spate, i-ar expira interdicția de a mai candida la o funcție publică.

Acum, rămâne de văzut care vor fi calculele și deciziile liberalilor, respectiv dacă vor pune pe listă un candidat care va aduce un plus evident de imagine, „primărița MTV” fiind cunoscută chiar și la nivel național, fie de pe vremea când lucra la cunoscutul post de televiziune, fie din articolele de presă, fie de la concursul culinar „Chefi la cuțite”. Sau dacă vor decide că nu contează chiar atât numărul de voturi, cât contează calculele politice din sediul partidului. Dar promitem că vom mai reveni asupra acestor subiecte.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.