duminică, 21 iulie, 2024

EXCLUSIV – „Jihad” la ISJ Arad: nouă inspectori vor rămâne fără funcții. Cu cine vor fi înlocuiți

Distribuie articolul

Surse din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Arad ne-au declarat că în cadrul instituției se pregătește un fel de „jihad”, nu mai puțin de nouă inspectori școlari urmând să rămână fără funcții.

Aceleași surse ne spun că totul se va petrece pe 31 august, atunci când celor nouă inspectori le vor expira contractele sau detașările, conducerea ISJ nedorind să le mai prelungească șederea în posturi și având deja alte nume pentru a-i înlocui.

Astfel, Emilia Mandache și Adriana Popescu, ambele ocupând posturi de inspectori școlari pentru managementul resurselor umane, urmează să fie înlocuite cu Cristian Codrean (Liceul Teoretic „Mihai Veliciu” Chișineu-Criș) și Dorina Trandafir (director Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”).

În același timp, Emilia Sorițeu, inspector școlar pentru educație timpurie, va fi înlocuită cu Mariana Cismașiu (Grădinița P.P. „Furnicuța” Arad și consilier local municipal – PNL). Totuși, în ceea ce o privește pe doamna Sorițeu, informațiile noastre sunt că aceasta s-ar afla și la vârsta pensionării.

Laura Orban, inspector școlar pentru Limba și literatura română, va fi și ea schimbată. În locul acesteia ar urma să vină Cristina Kuschausen (Liceul cu Program Sportiv).

Inspectorul școlar pentru proiecte educaționale, Anca-Marinela Lupei, va fi înlocuită cu Adina Avacovici (Liceul Tehnologic Francisc Neuman).

Laura Nădăban-Török va pleca din funcția de inspector școlar pentru limbi moderne și evaluare națională cls. VI, iar în locul acesteia va veni Adriana Vădăsan (Colegiul Economic).

Amalia Cojocariu va fi înlocuită cu Svetlana Zagorka Hrițcu pe postul de inspector școlar pentru învățământ special.

Vor pleca și Margareta Vaida, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație, respectiv Maria Both, inspector școlar pentru management instituțional. Din informațiile noastre, Corina-Elana Jurgiu (Școala Gimnazială „Ioan Slavici” Șiria) ar urma să ocupe jumătate de normă la monitorizarea programelor privind accesul la educație și jumătate de normă la management instituțional.

Totodată, Radu Bereteu (Colegiul Național „Moise Nicoară”) ar urma să fie numit inspector școlar pentru geografie, dar și jumătate de normă la management instituțional.

Se pare că cei nouă inspectori școlari au fost deja anunțați că vor fi înlocuiți, iar acest lucru s-ar fi întâmplat în două ședințe care ar fi avut loc săptămna aceasta.

În același timp, sursele noastre susțin că se mai pregătesc și alte schimbări, unul dintre posturile vizate fiind cel de inspector școlar pentru educație fizică și sport, ocupat în acest moment de Rodica Lucian. S-ar părea însă că pentru acest post nu s-a găsit deocamdată un înlocuitor.

Cum spuneam, cei nouă inspectori școlari care își vor pierde funcțiile mai rămână până pe 31 august, în vreme ce înlocuitorii lor ar urma să-și ocupe posturile de la 1 septembrie.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți