DSP Arad se laudă că i-a lăudat premierul Orban, de parcă ar fi ceva ieșit din comun să-ți faci treaba pentru care ești angajat și plătit

Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

Trebuie să recunoaștem că, uneori, când vedem reacțiile și comportamentul unora dintre autoritățile locale, efectiv ne stă mintea-n loc. România este țara în care normalul este anormal și invers. Țara în care, dacă îți faci treaba, o treabă pe care ai ales de capul tău și  nesilit de nimeni să o faci, ții neapărat să te lauzi sau aștepți să te laude cineva pentru asta. De parcă nu tu ai ales să faci ceea ce faci și de parcă nu ești plătit pentru asta.

Și am primit de curând o mostră de astfel de „lăudărisme” (n.red. – uite că am și inventat un cuvânt… poate ne laudă cineva pentru asta, iar dacă nu, o facem noi singuri: Felicitări! Mulțumim! Da!). Vorbim despre un comunicat din partea conducerii Direcției de Sănătate Publică Arad (DSP Arad), prin care directorul Horea Timiș se laudă cum a fost el lăudat de premierul Orban. „Vă felicit! Rezultatele dumneavoastră sunt remarcabile” – este titlul comunicatului transmis presei de către conducerea DSP Arad.

Cum, Doamne iartă-mă(!), să te lauzi singur că te-a lăudat premierul? Cum?

Adică, da, știm că e frumos să te laude cineva, mai ales dacă meriți pe deplin laudele, dar cum să te lauzi în gura mare că te-a lăudat cineva? Și pentru ce? Pentru că v-ați făcut treaba? Iar asta cu făcutul de treabă e valabilă până la proba contrarie. Dar să admitem că v-ați făcut treaba. Pentru asta trebuie să fiți lăudați și să vă lăudați că ați fost lăudați?

Sau înțelegem noi greșit treburile? Ni se pare nouă doar că, atunci când ești angajat și plătit pentru o treabă, o treabă pe care ți-o asumi, e normal s-o și îndeplinești?

Și dacă tot v-a lăudat premierul, poate chiar pe merit, nu era suficient să primiți laudele așa cum se cuvine, ci trebuia să vă și lăudați cu asta? Azi-mâine trece pandemia și o să trebuiască să vă lăudați că mergeți la serviciu.

E ca și cum m-aș întoarce acasă, după o „miuță” cu băieții, și m-aș pune să scriu în ziar că m-au lăudat băieții fiindcă am jucat bine. De parcă nu asta trebuia să fac, să joc cât mai bine. De parcă nu de aia m-am și dus la „miuță”.

În continuare redăm, totuși, și comunicatul DSP Arad, fix sub forma transmisă de aceștia, ca să vă minunați și dumneavoastră, cititorii:

“Vă felicit! Rezultatele dumneavoastră sunt remarcabile.”

Acestea sunt unele dintre cuvintele pline de recunoaștere rostite sâmbătă, la Arad, de către Prim-ministrul Ludovic Orban pentru toate eforturile uriașe depuse în perioada pandemiei cu Covid-19 de întreg personalul Direcției de Sănătate Publică din Arad dar și a celorlalte entități implicate.

Îi mulțumim domnului Prim-ministru pentru că a înțeles și apreciază toate eforturile depuse de Direcțiile de Sănătate Publică din România și mai ales de DSP Arad, care datorită punctelor de trecere a frontierei a dus o luptă acerbă chiar de la începutul pandemiei așa cum a spus chiar dumnealui “Aici, ați făcut față, literalmente, unui val de oameni care au trecut granița, români care se întorceau acasă sau foarte, foarte mulți străini; a trebuit să luptați pe mai multe fronturi. Cu atât mai mult cu cât diferitele restricții care au apărut în Ungaria au generat dificultăți și mai mari, pentru că știm foarte bine că mulți nu treceau granița cu mașina, ci treceau pedestru.”

Directorul DSP Arad dr. Horea Timiș care este și coordonatorul regiunii de Vest pentru gestionarea situației Covid-19, este recunoscător pentru că munca tuturor Direcțiilor din țară este apreciată și spune ”Această perioadă nu a fost ușoară nici pentru noi la Arad dar nici pentru colegii din țara și îi mulțumesc domnului Prim-ministru Ludovic Orban pentru că știe cât de greu a fost să ne adaptăm situațiilor critice. Pentru că mesajele de recunoștință au fost transmise prin intermediul DSP Arad, doresc pe această cale să felicit toți colegii Direcțiilor de Sănătate Publică și tot personalul din sistemul medical, care au dus, și duc, o luptă neîncetată și neînfricată contra noului virus.”

Prim-ministru a ținut să felicite toate părțile implicate în lupta cu Covid-19, spunând “Vreau să felicit cadrele medicale, managerii Direcției de Sănătate Publică, Spitalului Județean și celorlalte spitale, autoritățile locale, Prefectura, pentru că județul Arad a fost foarte greu încercat. Practic, a trebuit să faceți față unei situații extrem de dificile, care sunt convins că nu a mai întâlnit niciodată Aradul în istorie, și vreau să vă felicit că ați făcut față cu brio, de la Direcția de Sănătate Publică până la celelalte entități care au fost implicate în acest efort uriaș de reducere a riscului de răspândire a virusului; foarte multele adaptări pe care a trebuit să le faceți, îmbunătățiri din mers, decizii care au fost luate făcând față unor situații extrem de dificile. Vă felicit, rezultatele dumneavoastră sunt remarcabile și se și vede că atunci când s-a mai diminuat, să spun, presiunea venirilor, Aradul a ajuns la un nivel de răspândire al infecției, să spun, de nivel mediu, deși este un județ urbanizat, un județ dezvoltat, și vedeți că în ultimele luni tendința este de creștere a numărului de cazuri în special spre acest tip de județ, care sunt județe mai dezvoltate.”

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, dorește să asigure cetățenii județului Arad că vor face, și de acum înainte, tot ce ține de ei ca să stopeze răspândirea Covid-19, chiar dacă uneori, legislația nu îi ajută dar este imperativ să se adapteze situației și să găsească soluții instant.

Arad,                                                                         Director executiv DSP ARAD ,

24.08.2020                                                              Dr. Timiș Horea Sorin

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.