Două persoane și-au pierdut viața în ultima perioadă, la scăldat. Ce indicații transmit cei de la ISU

Sursă imagine: IGSU

Social Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

De la începutul sezonului de vară, la nivelul județului Arad, două persoane și-au pierdut viața la scăldat. De cele mai multe ori, astfel de tragedii se produc fie pentru că persoanele nu știu să înoate foarte bine, fie intră în ape unde curenții sunt puternici sau în locuri unde nivelul apei se schimbă brusc și nu mai reușesc să iasă la suprafață.

Având în vedere că în acest sfârșit de săptămână sunt prognozate temperaturi de peste 38 de grade, iar tot mai multe persoane vor desfășura activități recreative care vor include și scăldatul, pompierii militari arădeni vă recomandă să respectați câteva măsuri importante de siguranță:

❗Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului;

❗Evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;

❗Evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi;

❗Nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;

❗Nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare;

❗Nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;

❗Nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;

❗Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

Vă rugăm să respectați cu strictețe indicațiile și regulile privind scăldatul și, mai ales, să vă supravegheați copiii permanent în timp ce se află în apă sau în apropierea acesteia.

Dacă observați pe cineva în dificultate în apă, nu ezitați să solicitați ajutor de urgență. Fiecare secundă contează și poate face diferența între viață și moarte.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.